Bolna sudbina najljepše žene Jugoslavije: Tragičan kraj ljepotice koju su udvarači pratili na svakom koraku

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM

Kada se sudbina poigra sa vama, svijet se u samo nekoliko sekundi okrene oko vas, a jednu ovaku priču, sa tužnim krajem, živjela je nekada najljepša žena Jugoslavije. Na sam izbor za mis, nije došla svojom voljom več na nagovor urednice magazina “Bazar” nije bila oduševljena dosadašnjim kandidatkinjama, te je odlučila sama krenuti u potragu za anonimnim ljepoticama koje su se “krile” na najudaljenijim mjestima širom bivše zemlje. Našavši jednu takvu, polije brojnih razgovora i nagovaranja, prelijepa Nikica Marinović, pristala je prijaviti se na izbor za mis, na kojem se ispostavilo nije imala konkurencije. Sa titulom najljepše Jugosovenke, Nikica je otputovala u London gdje se u konačnici okitila titulom prve pratilje, a mnogi smatraju, kako joj je pobjeda izmakla iz prostog razloga što je prelijepa Dubrovčanka dolazila iz jedne socijalističke zemlje.

Veliki uspjeh nije ostao neprimjećen, smiješila joj se karijera u Hollywoodu, ali je Nikica bila previše vezana za svoju domovinu, te se na kraju skrasila u Beogradu gdje se ubrzo zaljubila u mladog i talentiranog književnika Vuka Vuča sa kojim je stupila u brak. Njihova ljubav trajala je svega 5 godina, nakon čega je uslijedio razvod. Iz braka sa književnikom, Nikica je dobila sina Đorđa.

Nedugo nakon razvoda, sasvim slučajno, Nikica je upoznala režisera Zdravka Šotru, tvorca kultnih filmova i serija, koji je tada bio jedan od rijetkih uspješnih stvaralaca kako u pozorištu tako i na filmu. Nedugo nakon vjenčanja, na svijet je stigao njihov sin Marko, ali je i ova ljubav utihnula 1980. godine.

I dok je bila u braku, Nikicu su opsjedali brojni udvarači. Gdje god da se pojavila, oko nje je uvijek bilo po nekoliko mladih, ali i starijih muškaraca, uglavno političara i privrednika, ali i glumaca, koji nisu ostali imuni na njenu ljepotu.

nakon što se poečetko 90-tih povukla iz javnog života, o njoj se znalo veoma malo. Jedno vrijeme u glavnoj beogradskoj ulici imala je butik gdje su pojedini dolazili kako bi se samo uvjerili da je i dalje onako lijepa kakvom je pamte.

https://www.instagram.com/p/BrdZ9FohBq0/

Svoj život okončala je tragično 2008. godine popivši smrtonosnu supstancu. Policija nikada nije utvrdila motive koji su je natjerali na ovaj čin.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti