Uložio je milion dolara kako bi postao Ken: Brazilski model estetskim operacijama u potpunosti promijenio izgled

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/BtNtrSvDD_c/

U svijetu modelinga estetske operacije postale su svakodnevica. Uvećane grugi, korekcije nosa, zatezanje kože lica i liposukcije, samo su neki od zahvata kojima modeli pokušavaju svoje tijelo dovesti do savršenstva. Ipak, brazilski model Maurício Galdi još kao dječak postao je opsjednut likom Kena, savršenog parnera svake Barbie djevojke. Svojom prirodnom ljepotom i dječačkim osmjehom nije bio zadovoljan u potpunosti zbog čega se sa svega 16 godina odlučio na svoju prvu estetsku operaciju o kojoj je svoje roditelj obavjestio samo par dana prije hirurškog zahvata.

-Kada sam bio mali, nikada se nisam osjećao dovoljno lijepo i nisam bio zadovoljan svojim fizičkim izgledom. Oduvijek sam se divio Kenu i želio da ličim na njega, imali smo tek po koju sličnot- izjavio je svojevremeno Galdi.

Danas zaposlen kao model i prezenter na najprestižnijim modnim događajima širom Brazila, nekada je bio običan mladić koji je nizom operacija uspio doći do izgleda po kojem je postao jedinstven u svojoj zemlji.

Tokom godina karijere, čak deset puta je išao “pod nož”, a njegova prva operacija, bila je korekcija nosa, nakon čega je ugradio silikonske implante u grudi i ruke kako bi dobio figuru mišićavog muškarca, a na kraju se podvrgao jednoj od najtežih operacija kada je hirurškim putem trajno promijenio boju očiju iz smeđe u plavu.

-Svoju prvu operaciju sam platio iz svog džepa. U to vrijeme sam radio kao model i rekao sam svojim roditeljima samo dva dana prije operacije. Bili su zgranuti”, objasnio je.

Sve dok nije postigao željeni izgled, nije se zaustavio. Vrijedno je radio na svom tijelu i edukaciji, ali su hirurški zahvati za njega bili neizbježni.

-Moj dan izgleda tako što gostujem na TV-u, snimam reklame, radim photoshootinge i promovišem različite brendove na Instagramu. Svakako je da imam fanove u Brazilu koji vole Kena i moj izgled i oduševljavaju se njime, ali ne mogu tačno da izmjerim količinu moje slave i moj uticaj na društvo- priznao je “Ken”.

Njegova majka uvijek je imala opriječno mišljenje o njegovim estetskim zahvatima, ali je na kraju prihvatila sina onakvim kakav je danas, tvrdeći da jer i prije operacija bio jako lijep, te joj nije jasno zbog čega je u potpunosti morao da promijeni svoj izgled.

-Bio je oduvijek simpatičan mladić, neko ko stalno ima potrebu da mijenja sebe ne djeluje srećno, nisam sigurna u to- rekla je njegova majka.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti