Imala je trnovit put do uspjeha, a sada je najplaćenija glumica današnjice

Piše: Redakcija

Danas je jedna od najplaćenijih glumica, te omiljeno lice hit serije „Moderna porodica“, ali put do uspjeha bio je trnovit. Kao djevojčica željela je postati stomatolog, a kao tinedžerica počela se baviti modelingom, te kasnije glumom. Zbog svog seksipilnog izgleda dugo joj je trebalo da počne dobijati veće uloge, a ne samo one ispraznih ljepotica. Može se reći da sad živi svoj san, sretna je 9i privatno i poslovno.

– Imam 46 godina i radim već skoro 30 u ovoj industriji. Imati mogućnost raditi ono što volim i povrh svega zaraditi novac, nema bolje stvari. Sve ovo bilo je divno i neponovljivo iskustvo, iako nije uvijek bilo lagano. Bilo je tu jako puno posla, pa je postati najplaćenija televizijska glumica za mene nagrada za sve žrtve koje sam imala, za sve propuštene rođendane mog sina i za to što nisam bila uz njega u svakom trenutku – ovako je Sofia Vergara prokomentirala što je proglašena za najplaćeniju televizijsku glumicu.

Prije nego što se iz Kolumbije preselila u Ameriku, Sofia je živjela u Barranquilli. Rođena je 10. jula 1972., odrasla je u katoličkoj porodici uz oca Julija Enriquea i majku Margarite. Otac joj je bio stočar, a majka kućanica. Imala je petero braće i sestara i mnogo rođaka.

Završila je privatnu dvojezičku školu Marymount International School Barranquilla, upisala je stomatologiju i provela tri godine na fakultetu. Svoju karijeru modela započela je kada ju je primjetio fotograf na jednoj od plaža i primjetio da ima nevjerovatan potencijal. Umjesto da ostvari svoj san i postane stomatologinja Sofia je postala model.

Ne tako dugo nakon što je otkrivena postala je zaštitno lice u Pepsijevoj reklami za Latinsku Ameriku, a već sa 20 godina postala je traženi model u Bogoti. Nešto kasnije dobila je priliku da radi kao voditeljica u kolumbijskim televizijskim showovima, a onda je došla 1998. godina te se njen život preokrenuo za 180 stepeni. Te godine ubijen je njen brat tokom neuspjelog pokušaja otmice, a cijela njena porodica novi je život potražila u Miamiju.

U Miamiju je dobila priliku glumiti u pokojem američkom filmu i televizijskom showu, ali sve to je bilo beznačajno. Sofia je dokaz da se upornost i trud isplate. Njene uloge su se nastavile nizati, a 1990., udala za svoju srednjoškolsku ljubav Joea Gonzaleza i dvije godine kasnije rodila sina Manola. Uprkos svemu, brak nije opstao i već godinu kasnije krenuli su svako svojim putem, a Sofia je svog sina nastavila odgajati kao samohrana majka. Nije sve bilo bajno. Godine 2000., kada je Manolo imao tek osam godina, Sofiji Vergari dijagnosticiran je rak štitnjače i ona se morala podvrgnuti operaciji. Srećom, sve je prošlo u redu te je odlučila osnovati fondaciju koja će pomagati porodicama u Kolumbiji čiji se članovi bore s rakom.

Nakon svih uspona i padova sa sinom se 2005., seli u Los Angeles, tamo se upoznala s Tomom Cruiseom koji je nju navodno poželio za suprugu a ona ga je odbila. Onda se dogodila 2011. godina, kada je iz Amerike u Kolumbiju deportiran njen mlađi brat Julio, dugogodišnji ovisnik.

Nakon burne prošlosti, uspjela je i postala jedna od najuspješnijih glumica, te zaradila 37 miliona dolara. Nakon toliko godina slave Sofia se nije promijenila te joj je i dalje porodica najvažnija, pa tako je naprimjer za 40. rođendan 2012. godine platila avionske karte za 107 najdražih osoba da ga s njome proslave u Meksiku, a potom je za dodjelu Emmyja kupila 21 ulaznicu kako bi i njena porodica imala barem mali uvid u život bogatih i slavnih.

Pročitajte još