Smatraju ga najvećim holivudskim zavodnikom, ali njegov životni put je mnogo zanimljiviji od njegovog ljubavnog

Piše: Redakcija

Foto: Instagram @leonardodicaprio

Leonarda DiCapria smatraju jednim od najpoželjnijim holivudskim neženjom a njegovu pažnju mogu privući samo atraktivne pripadnice nježnijeg spola jedino ukoliko su mlađe od 25 godina i da su Viktorijine anđelice. Iako ga svi smatraju velikim zavodnikom i piše se najčešće o njegovom ljubavnom životu, ipak njegov životni put je mnogo zanimljiviji. O stvarima iz privatnog života malo se zna i dobro ih krije.

– Kamo god da odem, netko bulji u mene. Ne znam bulje li ljudi zato što su me prepoznali ili jednostavno zato što misle da sam neki čudak – ovako se opisalo Leonardo, koji ima strogo pravilo kada je odabir žena u pitanju.

Njegovo pravilo jeste da nikada nije u vezi s djevojkom koja ima više od 25 godina, a ovakva činjenica izazvala je veliku pažnju. Ipak njegov privatni život koji dobro skriva od javnosti je mnogo zanimljiviji od ljubavnog.

Rođen je 11. novembra 1974 godine kao Leonardo Wilhelm DiCaprio, jedino dijete Irmelin Indenbirken i Georgea DiCaprija. Ime Leonardo dala mu je majka koja se u trudnoći, tokom posjete jednom muzeju, divila jednoj od slika slavnog Leonarda DaVincija, kada je osjetila prvi udarac svog dječaka iz stomaka.

– Moja je majka kao boca dobrog vina, u smislu da je s godinama sve bolja i iskrenija, a to su njeni njemački geni. Ne smijem reći, jer joj se to neće svidjeti, ali jako me podsjeća na moju baku, njenu majku – istakao je DiCaprio.

Njegovi roditelji službeno su se razveli kada je imao samo godinu dana, iako nisu bili zajedno od njene trudnoće, a nakon razvoda Leonardo je ostao živjeti s majkom. S njom je i danas jako blizak, a glumac ima dobar odnos i sa svojim ocem, a njemu je od svog honorara kupio automobil za 50. rođendan.

– Svojim roditeljima dugujem sve, tako sam odgojen i ne želim nikada zaboraviti na to. Stvari koje sam radio s njima, bilo da sam nedjeljama ujutro s tatom jeo tost i gledao ‘Popaja’ ili ukrašavao božićno drvce s majkom, to su uspomene koje su me učinile sretnim.

View this post on Instagram

Hollywood. 1969. #OnceUponATimeInHollywood

A post shared by Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio) on

Nikada nije krio da je kao dječak odrastao u siromaštvu i u lošem kvartu prepunom droge i prostitucije.

– Nisam nikada probao drogu, vjerovatno zato što sam bio okružen njome i vidio što se događa ljudima još otkako sam imao tri ili četiri godine. Naravno da sam nekada imao želju i bio u iskušenju, naročito kada si na početku, mlad i meta mnogih kritika koje te pogađaju.

Na svu sreću, umjesto da postane, kao većina njegovih vršnjaka iz kvarta, član bande, DiCaprio je odabrao drugi put. Svjestan da neće dobro završiti nastavi li se družiti s njima, od malih je nogu tražio od majke da ga upiše na glumu i ona je pristala na to.

View this post on Instagram

#OnceUponATimeInHollywood @vanityfair

A post shared by Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio) on

– Obožavao sam imitirati ljude i glupirati se pred roditeljima glumeći različite likove. Sam sam smišljao skečeve. Odrastao sam u Hollywoodu, ali moji roditelji uspjeli su me održati dalje od ulica i tog okruženja, držeći moj fokus na drugim stvarima, a ne na našem siromaštvu. Vodili su me u muzeje, učili me umjetnosti, čitali su mi. Mama me svaki dan vozila dva sata kako bih mogao pohađati školu, a tata bi dolazio po mene. Ali škola me nije nikada zanimala – priznao je svojedobno.

Da je rođeni talent, dokazalo se ubrzo, jer ga je 1992. godine upravo Robert De Niro odabrao, među mnoštvom dječaka, da upravo on glumi u filmu “Život ovog dječaka”. Upravo ta uloga otvorila mu je vrata uspješne karijere te je napokon 2016. za film “Povratnik” nagrađen najprestižnijom nagradom – Oscarom.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti