Vođa benda Aerodrom iskreno o Johnnyju Štuliću: Odavno je postao vanvremenski umjetnik, ljudi to ovdje nikada neće razumjeti

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/Bms1U_TlMSY/

Hrvatski muzičar Jurica Pađen, najavio je gostujući u jednoj TV emisiji, da će tokom proslave 40 godina postojanja benda “Aerodrom” ugostiti brojne muzičare, kao i bivše članove koji su nastupali s bendom tokom prethodnih godina. Najavljujući spektakl koji će se održati narednog mjeseca u Zagrebu, Pađen se prisjetio saradnje sa brojnim imenima iz svijeta muzike stavljajući naglasak na legendarnog frontmena benda “Azra” Branimira Johnnyja Štulića. Naime, Pađen je svojevremeno bio član kutlnog sastava “Azra”, a za taj period vežu ga samo lijepe uspomene. Iako je Štulić prije skoro 30 godina napustio prostore tadašnje države Jugoslavije, Pađen tvrdi da se sve ono što je Štulić radio i govorio prije nekoliko godina, postala užasna stvarnost koju danas živimo.

-Čujem se s njim. Uvijek kaže nešto originalno, zanimljivo i vrlo inteligentno. Uvijek je vrlo brz, ima šahovsku vještinu u vođenju konverzacije. Znam da ga tu i tamo netko nazove. Kontinuirano se čujemo, bio sam dva puta kod njega. Zadnji put sam išao na koncert Paula Simona pa sam svratio jedno popodne kod njega- izjavio je Pađen gostujući u jednoj emisiji.

On je priznao da je od Štulića uspio naučiti dosta toga, nazvavši ga pravim muzičkim vizionarom. Pađen je još ispričao kako je sve ono što je Štulić radio prethodnih godina, bio jedan nesvakidašnji muzički potez za koji drugi nisu imali hrabrost. On navodi da je težina njegovih tekstova mnogima bila neočekivana, ali su teme koje se u njima prožimaju, pokazuju kao neka vrsta predskazanja onome što kasnije događalo.

Pažen je dodao da su Štulića cijenili mnogi muzičari, ali se ipak nisu usuđivali da mu priđu i sa njim pokušaju snimiti nešto potpuno drugačije. Pađen, koji je pored bendova “Aerodrom”, i “Azra”, nastupao još u super bendu “4 Asa”, istakao je kako je Štulić bio vanvremenski muzičar, nešto poput vizionar uporedivši ga sa velikim naučnikom Nikolom Teslom.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti