Charlie Sheen proslavio godinu bez alkohola: Prestao sam piti tigrovu krv

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/BCtwptgv-3L/

Holivudski glumac i kralj skandala Charlie Sheen nedavno je proslavio mali jubilej. Naime, nakon burnih godina koje su obilježili brojni skandali, sukobi, ljubavne afere i život u paklu droge i alkohola, Sheen se pohvalio da je protekla godine bila jedna od najboljih u njegovom žibotu budući da više ne konzumira opijate niti pije alkohol. Nakon što mu je dijagnosticiran virus HIV, Sheen je odlučio “povući kočnicu” i pokušati svoj život barem malo dovesti u red.

-Ni danas nisam siguran kako sam uspio stvoriti ovoliki haos u svom životu. Mislim da su me obuzeli vanzemaljci ili je neko demonsko biće ušlo u moje tijelo- ispričao je glumac asocirajući na period koji je iza njega.

Sheen je priznao da je u jednom trenutku svoj život doveo u veliku opasnost upuštajući se u svijet narkotika i bizarnih rituala poput ispijanja velikih količina krvi tigrova. Glumac je priznao da je u jednom trenutku dozvolio da alkohol u potpunosti ovlada njegovim bićem zbog čega je u jednom trenutku ugrozio bezbjednost svoje kćerke.

-Nisam mogao svoju kćerku da odvezem na unaprijed dogovoreni događaj. Više ne pijem niti vozim u isto vrijeme. U jednom trenutku sam pomoslio: “Hej, više nisam sposoban voditi računa o svojoj djeci”. Sljedećeg jutra sam seprobudio i rekao sebi:”Danas je taj dan, dosta je bilo”- priznao je Sheeen.

Glumac je u jednom trenutku osjetio veliki zamor, ali je sve pravdao činjenicom da se radi o procesu rehabilitacije zbog čega je njegov organizam počeo trpjeti velike promjene. Ipak, nakon brojnih analiza, tokom 2015. godine, Sheen je otkrio bolno saznanje da je pozitivan na virus HIV, a ovu informaciju prvo je podijelio sa svojom porodicom od koje je dobio veliku podršku.

-Prvo sam saopštio djeci, kako bi vijest čuli od mene prije nego je vide na TV, nakon čega sam dobio veliku podršku ostatka porodice. Moja najstarija kćerka Cassandra je ovu vijest najteže podnijela, ali sam je razuvjerio činjenicom da postoji medicinski tretman koji će njenom ocu olakšati ovo veoma teško stanje- ispričao je medijima Sheen nedugo nakon što je ova informacija došla do njegovih fanova.

Charlie je priznao kako bi poslije svega najviše volio kada bi se uskoro mogao vratiti snimanjima, jer kako i sam priznaje, to bi mu u mnogome olakšalu ovu veoma tešku situaciju u kojoj se našao.

Pročitajte još