Anita Polunić : Zbog ljubavi postala najvaternija navijačica KK “Bosna”

Piše: Redakcija

Manekenka Anita Polunić i košarkaš KK “Bosna” Eldin Čamdžić već dvije godine su u vezi. Gdje god se pojave zajedno, privlače zainteresirane poglede, što ne treba da čudi.
Anita je poznato ime na modnoj sceni naše zemlje, a uz sve to vrijedno gradi novinarsku karijeru, uz angažman u turističkoj agenciji. No, ona ima vremena i otvoreno srce  za potrebe drugih.
Godinama volontira u Zavodu za specijalno obrazovanje i odgoj djece Mjedenica. Upravo u tom prostoru, tokom jedne od organiziranih posjeta, upoznala je svoju ljubav.

– Upoznao nas je naš zajednički prijatelj Damir. Tog dana bio je najavljen dolazak košarkaša KK “Bosna” u Zavod. Pamtim sve detalje, kao da je bilo jučer. Bilo je to simpatično. Stalno smo gledali jedno u drugo i smješkali se. Drago mi je da nas je spojilo to mjesto i tako divan gest – priča Anita.

Kao i većina žena s poslovnom maskom svakodnevice, Anita je izuzetno romantična. Ipak, svog dragog opisuje kao osobu koja je “najromantičnija i najmaštovitija na svijetu”. Evo i zašto:

– Tokom naše veze bilo je mnogo iznenađenja prepunih romantike, ali mene je posebno dojmilo grafit koji je uradio povodom mog rođendana. Često mi priredi neku romantičnu gestu. To je obično cvijeće koje mi pošalje na posao ili kući bez ikakvog povoda.

Uz romantičnu dušu Eldina, kaže, odlikuju iskrenost i discipliniran stav prema životu i obavezama. To je ono što je oduševljava, ali ima stvari i koje je, kao i u svakoj vezi, nerviraju.

– Nervira me njegova tvrdoglavost. Škorpija je u horoskopu i voli svoju snagu, da uvijek bude u pravu i da iskazuje svoju superiornost.

U svakoj ljubavnoj vezi postoji i ono zrnce ljubomore, koje ponekad probudi uspavane emocije. Anita naglašava kako nikad nije ljubomorna bez razloga.

– Bilo je trenutaka kad sam pucala po šavovima zbog ljubomore, ali onda kažem sebi da nemam razloga za takvo ponašanje. Znam da me voli i smirim se. S obzirom na Eldinovu profesiju i izgled, vjerujem da su mnoge žene ljubomorne na mene.

Disciplina koju cijeni kod Eldina prešla je u njen dnevni raspored, iako je još ranije zbog profesije kojom se bavi uvijek radila na svom tijelu.

– Već tri godine radim tae bo kod trenera Mikija, tako da trening za mene nije nepoznanica. Ponekad zajedno odemo u teretanu. Eldin mi je napisao program i on me nadzire dok vježbam, tako da nema zabušavanja.

A svaki slobodni trenutak provode zajedno i to im je, kaže, najvažnije.

– Volimo prošetati, pogledati film i družiti se s prijateljima. S obzirom na veliki broj njegovih obaveza i izradu mog magistarskog, ove godine smo s ljetovanjem završili u junu. Bili smo u Alanyi u Turskoj. Odlično smo se zabavili.

U svakom odnosu postoje stvari zbog kojih se lome koplja, ali i one na koje moramo pristati. Anita i Eldin imaju slične poglede na svijet.

– Postoje, naravno, i različiti stavovi u vezi s nekim pitanjima. Znam da o tim pitanjima nikad nećemo imati isto mišljenje, ali smo oboje to prihvatili. Najvažnije je da se o svemu važnom na kraju uspijemo dogovoriti.

Oboje razmišljaju o zajedničkoj budućnosti. No, razmišljanja i dilema nema kad Anita treba krenuti na novu utakmicu KK “Bosna”.

– Pitaš me jesam li redovna na utakmicama? Ha, pa niste upoznali vatrenijeg navijača KK “Bosna” od mene. Nisam propustila nijednu Eldinovu utakmicu, čak sam bila i na nekim gostujućim. Uvijek sam najglasnija na tribinama i cijelim srcem navijam za Bosnu. Čak je i tema mog magistarskog rada košarka. Ne propuštam ni utakmice reprezentacije i nadam se da će postići veliki uspjeh na “Eurobasketu” u Sloveniji – kaže na kraju Anita Polunić.

[nggallery id=40]

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti