Glumica progovorila o anksioznosti i depresiji; evo zašto je njena priča važna

Piše: Redakcija

Foto: Instagram

Glumica Taraji P. Henson 2018. godine osnovala je fondaciju „Boris Lawrence Henson“ u čast svog oca, a posebno se usmjerila na uklanjanje stigme oko mentalnog zdravlja među crncima. Kroz fondaciju posao koji radi, doživjela je i lično.

– Patim od depresije. Moja tjeskoba je svakim danom sve veća – rekla je u intervjuu za „Variety“.

Otkrila je i da ima terapeuta s kojim razgovara da bi lakše prolazila kroz težak period.

– Potreban vam je profesionalac koji vam može dati savjete. Tako da kad ste na rubu, bitno je imati nekoga ko će vas izvući s te izbočine i proći s vama vaše najslabije trenutke -bila je iskrena.

Prema Tararajinom mišljenju, „izlazak“ iz depresije nije lagan i za to treba vremena.

– Neće to sve shvatiti jednom terapijom. To mora biti redovno. Postaje frustrirajuće jer čekate da se nešto poravi, ali to nije tako jednostavno. Morala sam promijeniti nekoliko terapeuta, dok nisam našla onog s kojim sam se osjećala ugodno ili dok nisam osjetila da me pokreće naprijed. Da bi se nosila s ružnim stvarima, morala sam se osjećati potpuno sigurno – kazala je.

Opisala je trenutak svoje karijere kada se neprestano morala uređivati, zbog čega se osjećala “pomalo naporno” i “agorafobično.

– Više nije bila opcija da provodim vrijeme sama, šetam psa, izlazim i idem u kupovinu. Ponekad imam tjeskobu kada samo želim izaći napolje, a ne mogu. Neko mora ići sa mnom – otkrila je.

tjeskobu kad samo želim izaći van i ne mogu. Netko mora ići sa mnom.”

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti