Anica Dobra: Ima 30 godina dugu karijeru, ali nikad nije glumila zvijezdu

Piše: Redakcija

Glumica Anica Dobra ima 30 godina dugu karijeru iza sebe, a već prvim filmom postala je poznata u cijeloj Jugoslaviji. Za film “Već viđeno” dobila je “Zlatnu arenu” u Puli i to kada je imala samo 24 godine.  U djetinjstvu je živjela u Njemačkoj, a tamo je jedno vrijeme i radila pa se pojavljivala u filmovima i serijama kao što su “5 Zimmer, Küche, Bad”, u kojem je glumila s oskarovcem Christophom Waltzom.

Anica je svoj privatni život uvijek držala daleko od očiju javnosti. 20 je godina u sretnom braku s Miodragom Sovtićem s kojim ima kćerku Minu. Ona je također glumica, a s majkom je glumila u predstavi “Hipnoteza jedne ljubavi”, a pojavila se i u seriji “Ubice mog oca”.

Ne voli se pojavljivati u javnosti ako ne mora, a na glasu je da kao prizemljena. Njene komšije u beogradskoj četvrti Dorćol za nju imaju samo riječi hvale.

– Anica je došla u zgradu negdje ’91. ili ’92.godine. Ona i suprug Mića Sovtić su kupili stan i potpuno ga renovirali. Svi smo u zgradi kao jedna duša i svi smo miroljubivi. Anica je divna komšinica. Za sve što treba da se organiziramo u zgradi, ona je prva. Uvijek želi unaprijediti stvari, pomaže novčano i kako god treba. Tako je bilo i kad smo ulazna vrata mijenjali. Svi su dobri, cijela njena porodica. Ona je možda i najbolja od svih u kući. Ima veliki stan, pola prvog sprata je njihovo – rekao je komšija Miroslav Gavranov za “Blic”.

 

Pročitajte još