Ovo su tipovi koji ne žele vezu sa samohranim majkama: Razlozi su suludi i za osudu

Piše: Redakcija

Iako mnogi vezu sa samohranim majkama vide kao sjajnu priliku da zajednički život učine zanimljivijim imajući pored sebe ostvarenu i zrelu ženu koja nije sklona emotivnim istupima, i koja će njihov zajednički život učiniti boljim, postoji i ona grupa muškaraca koji se ne slažu s ovom konstatacijom. Pored toga što neki od njih uopšte nemaju iskustava sa ženama koje su iz različitih razloga “ponijele” naziv samohranih majki, mnoge je iznenadilo mišljenje britanca Richarda Coopera koji je u vezi sa jednom samohranom majkom proveo više od tri godine, nakon čega je razočaran odlučio napustiti do tada, idealnu zajednicu.

Za njega je i pored svega što mu je pružila njegova partnerka u prethodne tri godine, život sa majkom dvojice sinova postao nepodnošljiv, nazvavši svoju partnerku “istrošenom osobom”.

-Kad vidite kako je to, počnete razmišljati- započinje svoju priču Cooper i dodaje da je vremenom shvatio da njegov odnos sa sinovima svoje partnerke postao ravan paklu.

-Kad ona ode, odlaze i djeca s njom. Nikad ih više nećete vidjeti i, iako su vas tokom veze izluđivala, srce vam je slomljeno zbog njih. Samohranim majkama nije teško prekinuti vezu jer su to očito napravile i prije. Njima nije teško nastaviti dalje i ući u sljedeću vezu- tvrdi Cooper, a prenosi “Index.hr”, priznajući na kraju da nikada više sebi ne bi dozvolio sličnu situaciju jer je shvatio koliko se zapravo vezao za svoju partnerku i njene sinove

On je ipak ostao privržen nekim principima dodavši kako većina samohranih majki misli kako izgledaju idealno, iako, prema njegovom mišljenju ona zavrjeđuju “prosječnu ocjenu”.

Njegovo mišljenje podržalo je još nekoliko muškaraca među kojima i 52-godišnji Jonathan Cass koji je za britanski “The Sun” priznao da da izbjegava žene za koje posumnja da imaju djecu ili su imale burnu prošlost.

-Ne želim biti druga violina. Samohrane majke koštaju previše. Sebičan sam i izbjegavanje žena s djecom dio je moje sebičnosti- priznaje Johnatan.

Poput svojih prethodnika, slično mišljenje ima i Paul Dakers koji je priznao ono što mnogi muškarci ne žele, a to su emocije i spremnost na privikavanje na nov način života koji podrazumijeva građenje odnosa sa djecom svoje partnerice. Neki od njih plaše se kako će na sve to odreagovati njihova porodica, dok je dosta i onih koji se plaše da bi djeca koju sa sobom u novu vezu “donose” njihove partnerice mogla da ugroze njihovu intimu.

Pročitajte još