Rijetko se pojavljuje u javnosti ali je uvijek uz svog supruga: Ona je najveća podrška Roberta Prosinečkog

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/BptTyjoBla9/

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Robert Prosinečki uskoro bi po drugi put u veoma kratkom vremenskom periodu trebao da se podvrgne rutinskom hirurškom zahvatu zbog komplikacija sa tankim i debelim crijevom. Iako još uvijek nije odlučio da li će operacija biti u Sarajevu ili Zagrebu, Prosinečki smatra da će sve proći u najboljem redu, kako bi se što prije vratio svojim poslovnim obavezama. Robert je i prije deset godina imao ozbiljnih zdravstvenih problema kada je tokom porodičnog odmora na Krku završio u bolnici nakon što mu je pozlilo. Ljekari su tada saopštili da je uzrok njegovog zdravstvenog stanja bio pad imuniteta koji je izazvao probleme sa funkionisanjem bubrega.

I pored svih problema, Robi je oduvijek isticao kako je podrška koju dobija od porodiced njegova najveća snaga zbog koje nikada sebi nije dozvolio “luksuz” da postane zvijezda skandala i afera što je karakteristično za živote fudbalera. O svom privatnom životu ne govori mnogo, ističući kako sebe smatra običnim čovjekom koji živi poput svih drugih. Ipak, veliku zahvalnost za sve u životu duguje supruzi Vlatki, koju smatra osobom koja ga je učinila boljom osobom. Vlatka se veoma rijetko pojavljuje u javnosti, ali je uvijek uz svog supruga koga prati na svim važnijim događajima.

Robert je svojevremeno za “Azru” izjavio kako porodicu stavlja na prvo mjesto, bez obzira na sve. Sa njima provodi svaki trenutak slobodnog vremena, dodavši kako je upravo on taj koji je “popustljiv” prema kćerkama Leonardi i Roberti.

-Sve vrijeme su me odgajali tako da trebam sačuvati dostojanstvo. Nisam nikada imao velike afere u bilo čemu. Brak mi funkcionisao dobro, imam kćerke i ženu, i to mi je najvažnije. Uspjeli smo u svemu tome. Nisam nimalo strog otac i to je jedan vrlo veliki problem. Djeca vole ići linijom manjeg otpora. Supruga je stalno s kćerima, dok sam ja puno na putovanjima. Kada dođem kući dozvoljavam im puno više nego supruga u tom period dok sam odsutan- izjavio je Prosinečki za “Azru”.

Nikada nije vršio pritisak na svoje kćerke i uvijek je njima prepuštao da odluče koju će školu upisati i kojim putem žele da njihovi životi idu. Prosinečki smatra kako nakon skoro 20 godina koliko je u braku sa Anitom vjeruje u svaku njenu odluku, a povjerenje koje vlada među njima, za njega je od najvećeg značaja. Iako je rijetko možemo vidjeti u medijima, Anita je ta koja mu daje najveću podršku zbog čega nikada sebi nije dozvolio bilo kakvu aferu i nepromišljen potez. Robert je u jednom intervjuu otkrio da je upravo on bio taj koji je 1996. godine, inicirao da se upoznaju.

-Jednom sam došao na kafu, vidio je i počeli smo razgovarati. Ja sam započeo razgovor, što inače nije bio moj običaj. Nakon dvije godine smo se vjenčali. Četrnaest godina smo u braku i ne pamtim kad smo se zadnji put porječkali. Fenomenalno funkcionišemo, stvarno nemamo nikakvih problema i prezadovoljan sam svojim porodičnim životom. Imam dvoje djece koju obožavam, suprugu koja me razumije, a to mi daje stabilnost i motiv za rad- izjavio je svojevremeno Prosinečki.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti