Jelena Đoković otkrila dugo čuvanu tajnu: Trebalo mi je mnogo vremena da im se izvinim

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/BrrpO0XD7et/

Blogerica Jelena Đoković otkrila je u svom blogu koliko joj je bilo potrebno da na putu samorazvoja shvati da određenim postpucima može nenamjerno povrijediti ljude, ali da je bitno u tim situacijama priznati svoju grešku.
Dok se Novak trenutno bori na turnitu u Miamiju, Jelena je ta koja brine o njihovoj djeci, sinu Stefanu i kćerki Tari. U novom blogu koji je nedavno napisala, ona je otvoreno govorila o tome kako je godinama unazad radila na tome da poboljša sebe i posebno istakla činjenicu da je naučila da kaže “izvini”.

-Već dugo se borim da kažem “izvinite” kada je potrebno i da prihvatim da nisam savršena. Pošto sam krenula na duhovni put unutrašnjeg rasta, počela sam da razumem koliko je važno da se izvinimo. Mnogo je unutrašnjeg rada, puno čišćenja vlastitog dvorišta. Jedan od najdubljih projekata samopoboljšanja je još uvijek u toku, a jedan ću nastojati da radim do kraja života, da prihvatim da nisam savršena i da mogu da povrijedim ljude čak i sa najboljim namjerama. Mnogo puta sam se našla u situacijama kada sam morala da se izvinim čak i kada nisam osjećala da griješim i kada je moj ego uzvikivao izgovore i opravdanja za moje ponašanje- napisala je Jelena u svom blogu.

Ona je dodala kako svoje “duhovno pročišćenje” duguje svom duhovnom učitelju koji joj tokom priprema za meditaciju pomaže da shvati svoje probleme i greške, i svaki put iznova, pokuša da iz svoje duše izbaci sve negativnosti, okrene se ka ljudima i nauči da ih sluša.

-Moje shvatanje života je da smo ovdje da bismo bili ljudi, da pokažemo da smo ljudi u svakoj ulozi koju preuzmemo. Kako postajemo mudriji i stariji, možda ćemo bolje raditi stvari, ali ćemo nastaviti da pravimo greške. Trebalo bi da budemo otvoreni za nova iskustva cio život. Jedini način da prestanemo da pravimo greške je ako prestanemo da pokušavamo nove stvari. Moramo prihvatiti patnju i bol kao proces učenja. Najkorisnija vještina koju ćemo ikada naučiti je da se izvinimo i učimo iz naših grešaka- istakla je Jelena.

Pročitajte još