Sejo je uzburkao regiju: Ove zvijezde su hapšene zbog krađe

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/BqYkiUklpDX/

Posljednjih dana mediji u Regionu zbijaju šale na račun pjevača Seje Kalača koji je prije nekoliko dana snimljen kako u jednoj prodavnici krade mobilni telefon. Mnogi su bili iznenađeni da se popularni pjevač odlučio na ovakav potez, budući da su estradne zvijezde poznate kao veoma imućne i situirane, pa je njegov nepromišljeni potez izazvao podsmjehe javnosti. Ipak, psiholozi upozoravaju da se krađe, posebno kada se u njima uhvate osobe iz javnog života, ne događaju zarad sticanja materijalne korist, već je u pitanju psihološki problem, poznatiji kao kleptomanija. Brojne zvijezde iz svijeta filma, muzike i sporta često se nađu u sličnim situacijama, a razlogom za ovakve poteze pravdaju se nedostatkom uzbuđenja.

Samo zbog toga što je jednom prilikom iz radnje poznatog brenda “Walmart” otuđila ruž vrijedan 7 dolara, glumici Meghan Fox zauvijek je zabranjen ulazak u njihove radnje. Pjevačica Britney Spears nekoliko puta uhvaćena je u krađi. Ona je najčešće krala odjevne predmete, zbog čega je u nekoliko navrata platila velike novčane kazne. Svojevremeno je na jednoj benzinskoj stanici ukrala upaljač, dok su je kamere video nadzora snimile kako u jednom sexy shopu krade erotska pomagala.

https://www.instagram.com/p/Bub5tpMh6Cu/

Glumica Lindsay Lohan više puta završila je u pritvoru nakon što je uhvaćena u krađi nakita, satova, krznene garderobe i sunčanih naočala. Zbog svojih prestupa, do sada je morala platiti novčane kazne u visini od preko 100 hiljada dolara, a osuđena je i na 480 časova društveno korisnog rada.

Još jedna glumica, Wynona Ryder svojevremeno je završila s uslovnom kaznom i satima društveno korisnog rada. Uhvaćena je u krađi 2001. godine u robnoj kući “Saks Fifth Avenue” na Beverly Hillsu gdje je pokušala ukrasti artikle vrijedne blizu 6 hiljada dolara. Glumica je nakon krađe pokušala pobjeći iz radnje s “Guccijevim” haljinama i torbicama “Marc Jacobs”, ali su je kamere snimile, nakon čega je policija od nje oduzela ukradenu garderobu. Zbogo ovog prestupa, kažnjena je velikom novčanom kaznom.

Legendarni glumac Dustin Hoffman jednom prilikom priznao je da su njegov fetiši suveniri koje krade po hotelima u kojima odsjeda, ali se pravdao kako u zamjenu za “posuđene” suvenire, osoblju hotela ostavlja bogate napojnice.

Nekada najbolja teniserka svijeta Jennifer Capriati uhvaćena je 1993. godine dok je na Floridi pokušala ukrasti nekoliko komada skupocjenog prstenja. Nakon što je uhvaćena, priznala je svoju grešku, vratila ukradeni nakit, te platila visoku novčanu kaznu.

View this post on Instagram

Paris Hilton @parishilton, granddaughter of the renowned Hilton Hotel chain, didn't allow the weight of her surname to get in the way of building a footprint for herself. Starting off as a reality star on The Simple Life, Hilton has build a net-worth empire of one billion dollars through her series of fragrances. Despite having multiple jobs, she currently works as a DJ, periodically having her own show in Ibiza, which at times ranks in one million dollars per gig. Get inspired by other women at FESO Asia! Sign up for a free account at www.feso.asia (link in bio @fesoasia). ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #fesoasia #peggyheng #savvybusinessowner #inspiredwomen #womeninbiz #femaleentrepreneur #entrepreneurs #entrepreneurlife #business #businesswoman #businessadvice #ladyboss #personaldevelopment #entrepreneurship #success #womenempoweringwomen #beingboss #parishilton #quotes #quotestoliveby

A post shared by FESO Asia (@fesoasia) on

Najpounatija “cluberka” i zvijezda reality programa, Paris Hilton, imala je naviku krasti dragocjenosti od svojih prijatelja. Tako bi Paris tokom ludih žurki u američkim klubovima od svog ličnog obezbjeđenja zahtjevala da sa stolova kradu nakit, mobilne telefone i skupocjene torbice ili je to sama radila tako što bi ukradene predmeta krila ispod svoje garderobe, nakon čega je vrlo brzo napuštala pomenute lokale.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti