Obilježila ju je uloga Carrie Bradshaw, a u privatnom životu joj nisu cvjetale ruže

Piše: Redakcija

Foto: Instagram

U svijetu glume je od devete godine, ali prije serije “Seks i grad” Sarah Jessica Parker nije ostvarila zapaženije uloge. Ipak, ova serija ju je dovela među najveće glumačke zvijezde, a njeno bogatsvo se sada procjenjuje na više od 100 miliona dolara. 

Osim glume, Sarah se okušala i u produciranju, ali u modnom dizajnu, što ne čudi obzirom na njenu reputaciju ikone stila. Glumici koja danas slavi 54. rođendan, u privatnom životu nisu uvijek cvjetale ruže.

Sarah je rođena 25. marta 1965. u Nelsonvilleu. Roditelji su joj se razveli kada je bila djevojčica pa su je odgajali majka i očuh. Sarah je još od malih nogu doprinosila kućnom budžetu svojim plesnim i pjevačkim nastupima. Uz podršku svoje porodice, došla je do svoje prve broadwayske uloge u mjuziklu “The Innocents”. Ispalo je da je to prva od mnogo njenih uloga na pozorišnim daskama pa se odlučila na televizijski debi. Glavnu ulogu je dobila u seriji “Square Pegs” koja se emitirala od 1982. do 1983. Glumila je u još nekoliko serija, ali nije ostvarila zapaženije uloge.

Ostvarila je uloge i u filmovima “Footlose”, “L.A. Story”, romantičnoj komediji “Medeni mjesec u Vegasu”, a glumila je djevojku Johnnyja Deppa u filmu “Ed Wood”. 

Međutim, njen život se preokrenuo 1998. godine kada je prihvatila glavnu ulogu u seriji “Seks i grad”, a s ulogom kolumnistice Carrie Bradshaw je mnogi i danas poistovjećuju. Stekla je veliku popularnost, a u tom periodu je osvojila i dvije Emmy nagrade i četiri Zlatna globusa.

Nakon uloge u popularnoj seriji, glumila je i u “The Family Stone”, te je za tu ulogu nominirana za Zlatni globus u kategoriji najbolje glumice u komediji. 

https://www.instagram.com/p/BpQ8qhdB2T6/?utm_source=ig_embed

U privatnom životu, Sarah muče ljubavni problemi.  Bila je u dugogodišnjoj vezi s problematičnim glumcem Robertom Downeyem Jr.-om. On se tokom sedam godina veze drogirao, zbog čega su prekinuli. Poslije prekida s Robertom, kratko je bila u vezi s Johnom F. Kennedyjem Jr.-om, sinom američkog predsjednika Kennedyja.

Za glumca Matthewa Brodericka udala se 1997.,  s kojim je dobila sina 2002. 2009. godine dobili su blizanke Marion i Tabithu koje im je rodila surogat majka.

Prije desetak godina otkrilo se da je muž vara s mlađom ženom, a iako se šuškalo o razvodu braka, Sarah je odlučila ostati s nevjernim glumcem, prije svega zbog djece. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti