Je li ona najljepša prva dama? Juliana Awada oduševljava svijet svojim stylinzima, ali i stavom

Piše: Redakcija

Foto: Instagram

Argentinska prva dama Juliana Awada jedna je od rijetkih poznatih dama koja modu zaista ima u malom prstu. Kako je i sama rekla, stilist joj nije potreban, jer sama najbolje zne šta joj pristaje i u čemu se dobro osjeća. Svoju ljepotu Juliana duguje sirijsko-libanonskim korijenima. Gdje god da se pojavi prva dama Argentine pažnju plijeni upravo ljepotom, stajlingom, ali i svojim stavom.

View this post on Instagram

Taj Mahal. 🇮🇳

A post shared by Juliana Awada (@juliana.awada) on

Awada je rođena u Villa Ballesteru u blizini Buenos Airesa 1974. godine. Njen otac Ibrahim Awada, libanski musliman je imigrant iz Baalbeka, dok je majka Elsa Esther “Pomi” Baker, sirijskih korijena. Odrasla je s četvero braće i sestara; Zoraida i Daniel Awada su poduzetnici, Leila umjetnica, dok je Alejandro Awada poznati glumac, koga smo imali priliku gledati u brojnim latinoameričkim sapunicama.
Kao djevojčica, a kasnije i tinejdžerka s majkom je često putovala u Evropu i Ameriku, uglavnom posjećujući Pariz, London i New York, gdje je pratila i upoznavala se s novim modnim kolekcijama. Nakon završetka srednje dvojezične škole u Belgranu, engleski jezik je usavršila na Oxfordu u Engleskoj.

Nakon završenog fakulteta, vratila se u Argentinu i uključila u porodični biznis. Danas je prva dama, a iza sebe ima dva popala braka. Za Gustava Capella udala se 1997., a razvela godinu kasnije. Zatim je ušla u vezu s belgijskim aristokratom Brunom Laurentom Barbierom. Upoznali su se tokom avionskog leta, i uprkos činjenici da su skoro deset godina živjeli zajedno i da imaju kćerku Valentinu, nikad se nisu vjenčali. Vezu sa sadašnjim suprugom Mauriciom počela je 2009. godine, vjenčali su se 16. novembra 2010. godine, godinu kasnije su dobili kćerku Antoniju.

View this post on Instagram

❤️

A post shared by Juliana Awada (@juliana.awada) on

Također, Juliana Awada treća je supruga argentinskog predsjednika. Kada su se upoznali, bio je biznismen koji je ušao u politiku i postao gradonačelnik Buenos Airesa. Sreli su se u teretani, u aristokratskoj četvrti Barrio Parque, gdje oboje žive, a za ova susret navodno je odgovoran zajednički trener. 

View this post on Instagram

Llegando a Naciones Unidas.

A post shared by Juliana Awada (@juliana.awada) on

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti