İpek Bilgin: Nakon odlaska u penziju odlučila je promijeniti život

Piše: Redakcija

Foto: Instagram

Popularna turska glumica Ipek Bilgin koju publika gleda u ulozi svekrve Esme u seriji “Snaha” u svojoj državi je poznata kao pozorišna glumica i rediteljica, a s pokojnim suprugom, Cüneytom Çalışkurom, obilježila je jednu epohu.

Ipek, danas slavi 62.rođendan, a njenu profesionalnu karijeru obilježila je isključivo gluma. Međutim, do emitiranja serije “Snaha” nismo je imali priliku gledati u turskim spunicama koje su se prikazivale u BiH. Ona je godinama bila posvećena samo pozorištu, a na televiziji se pojavila tek 2005. godine. Kao dugogodišnja predavačica na glumačkoj Akademiji u Ankari, popularna Esma odgojila je mnoge danas poznate turske glumce.
https://www.instagram.com/p/Bria-ElDzhD/

No, nakon odlaska u penziju odlučila je promijeniti svoj život. Preselila se iz Ankare u Istanbul, odbacila klasično pozorište i počela snimati serije. 
 

View this post on Instagram

🐬🐬

A post shared by @ ipekbilginipek on

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti