Michelle Obama o životu u Bijeloj kući: Moje kćerke su sazrele kao ličnosti i na svojim plećima iznijele veliki teret

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/BPgGtEwDV5h/

Nekadašnja prva dama SAD, Michelle Obama nedavno je govorila o periodu života provedenom u Bijeloj kući. Obama se prisjetila svih divnih i turbulentnih trenutaka provedenih u kući prvog čovjeka SAD, a posebno se dotakla perioda odrastanja njenih kćerki. Nakon što je njen suprug Barack postao predsjednik 2009. godine, njihove kćerkice Malia i Sasha imale su tada svega 11 i 8 godina. Život djevojčica promijenio se u potpunosti, a veoma brzo su shvatile šta se zapravo događe i bile svjesne da će pažnja javnosti konstantno biti usmjerena na njihovu porodicu. Njihova majka izjavila je kako je ponosna na svoje dvije kćeri u svakm trenutku, opisujući ih kao djevojčice koje su postale “uravnotežene, elegantne i otporne” žene uprkos svemu.

-Zamislite da imate prvi poljubac ili da pušite cigaretu i da se iznenada ta slika pojavi u medijima. Morale su naučiti pripremiti se i potom- izjavila je Michelle u jednom intervjuu.

Obama je istakla kako u početku nije bilo lako privići se na veliku pažnju medija kao i na neprestanu prisutnost velikog broja članova obezbjeđenja i blindirane automobile. Ona je priznala kako se u jednom trenutku uplašila da će njene kćerke zbog potpuno novog načina života imati sasvim drugačije djetinjstvo za razliku od njihovih vršnjaka.

https://www.instagram.com/michelleobama/

-Morali smo stvoriti trenutke normalnosti u vrlo ludom i nenormalnom svijetu, proveli smo osam godina govoreći:”Sve je u redu! To je normalno, bit ćete dobro, samo idite u školu. Sigurni ste, ne žalite se! Imate ljude koji vas štite, imate hranu, ne žalite se!”- izjavila je Michelle Obama u emisiji Conana O’Briena.

Michelle je dodala kako je period proveden u Bijeloj kući za njenu porodicu predstavljao veliko iskustvo, ali da se nakon kraja predsjedničkog mandata njenog supruga, život porodice vratio u normalu.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti