Emina Jahović u bokserskom ringu: Svjesna sam svojih porodičnih veza, cijelog života sam sretna zbog njih

Piše: Redakcija

Emina sa sinovima Jamanom i Javuzom

Emina Jahović ima posebnu auru. Zrači ljepotom i ljubaznošću – ovako novinari prestižnog turskog časopisa „Alem“ na čijim naslovnicama izlaze najveće tamošnje zvijezde, opisuju na svojim stranicama Eminu Jahović. Pop zvijezdu, majku dvojice sinova, koja je tek zatvorila poglavlje braka s turskom zvijezdom Mustafom Sandalom, odveli su je u bokserski ring i snimili fantastičan shooting. Činjenica da su je nakratko smjestili u savim drugi ambijent od estradnog, ne iznenađuje, budući da je Emina velika ljubiteljica sporta i vježbanja, što se može vidjeti i na njenom instagramu. Zahvaljujući boksu, i dobroj kombinaciji aerobika i fitnessa, Emina je svoju liniju savršeno oblikovala. Bokserskim ringom željeli su prikazati i snagu jedne žene da dalje, nakon razvoda, hrabro krene sama kroz život.

View this post on Instagram

🥊 @alemdergisi @nihatodabasiofficial

A post shared by Emina Jahovic (@yaemina) on

View this post on Instagram

⭐️ @alemdergisi @nihatodabasiofficial

A post shared by Emina Jahovic (@yaemina) on

Osim što je bila supruga jedne od najvećih turskih zvijezda, Emina je sestra nekadašnjeg košarkaškog broja 1 u Turskoj, Mirsada Jahovića, i cijeli život je morala plivati između ove dvije velike popularnosti. Kako definirate sebe kao Eminu Jahović, koja je neovisna od svega ovoga, pitali su je, na šta je odgovorila:

-Da, svjesna sam svoje porodične veze u Turskoj i što sam prepoznata na taj način. To me čini sretnom. Svoju muzičku karijeru sam počela graditi kad mi je bilo 14 godina. Odrasla sam uz muziku. Zapravo, uvijek se definiram na isti način; djeca, muzika i snovi …- kaže Emina.

Zaljubljena je u svoje sinove, nedavno se pohvalila na Instagramu skijaškim vještinama starijeg sina Jamana, koji će, ukoliko nastavi nizati ovakve rezultate, sigurno biti član Turske skijaške selekcije.

Tursku kulturu koja se hrani različitim kulturama, Emina definira:

-Ja sam žena bošnjačkog porijekla, naše kulture su vrlo bliske, gotovo iste. Turska kultura je uvijek bila dio mog života. Moj brat je ovdje preselio prije mnogo godina , dok sam ja još kao tinejdžerka ovdje s porodicom dolazila za gotovo svaki školski praznik. Najvažniji aspekt turske kulture je toplina i iskrenost ljudi. Jako mi se sviđa. Kao neko ko voli kuhati, divim se bogatstvu turske kuhinje – kaže ona.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti