Bori se da zaštiti žrtve porodičnog nasilja i priznaje: Možda sam fulala u životu, ali sam izabrala super oca za kćerku

Piše: Redakcija

Prošle subote Jelena je sa ostalim članovima građanske inicijative #spasime u Zagrebu na protestima okupila oko 10.000 ljudi kako bi skrenula pažnju na gorući problem porodičnog nasilja

Scenaristica i glumica Jelena Veljača objavila je fotografiju svog bivšeg supruga, glumca Dražena Čučeka na kojoj se vidi kako na ramenu drži njihovu kćerkicu Lenu, uz poruku: “Jedna slika dvojice najgenijalnijih očeva koje poznajem sa subotnjeg protesta. Možda sam dosta toga u životu fulala, ali sam napravila odlično s izborom oca za dijete”, napisala je uz fotografiju.

Veljača: pokrenula građansku inicijativu #spasime /Foto:Story.rs/

Podsjećamo, objava fotografije, koja je i posveta za Dan očeva,  uslijedila samo nekoliko dana od protesta protiv nasilja u porodici i svih drugih oblika nasilja koji je organizirala inicijativa #spasi me, a koju je pokrenula upravo Jelena. Njoj je pošlo za rukom da sa ostalim članovima inicijative na Zagrebački Tomislavov trg dovede blizu 10.000 ljudi. Protest je počeo čitanjem imena pretučenih žena žrtava porodičnog nasilja, a potom je održana i minuta šutnje za sve žrtve porodičnog nasilja.

U masi su se mogli vidjeti podignuti transparenti s porukama: “Ljubav oprašta, ali ne prelazi preko šamara”, “Snaga ljubavi se ne mjeri udarcima”, i “Koga trebam potplatiti da alkoholičar ipak ne dobije skrbništvo?!”.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti