Ruska psihologinja otkriva 7 načina na koje otac utječe na kćer i njene buduće odnose

Piše: Redakcija

Foto: Instagram
https://www.instagram.com/p/BlCsIvgB54_/?utm_source=ig_embed

Angelina Petrenko, ruska psihologinja, više od 20 godina istraživala je i savjetovala mlade žene te na osnovu toga donijela veoma važne zaključke o odnosu između oca i kćeri. Ona ističe kako odnos između oca i kćeri, čak iako je završen, nastavit će se na suptilnoj razini. To se događa svima, bez iznimke i utječe na ponašanje žena u partnerskim odnosima. Ovih sedam načina koje ćete pročitati u nastavku nalaze porijeklo straha od bliskih odnosa, izdaje, razvoda i mnogih drugih složenih tema.

Šta trebaš znati o ulozi oca u životu djevojke? 

  • Otac je inicijator, on postavlja ton u odnosima, čak i ako leži na kauču. 
  • Čak i ako otac nije prisutan u djetetovu životu, to je referentna tačka u modelu budućeg odnosa djevojke i njenih partnera. 
  • U odsustvu oca i nazočnosti očuha, modeli će biti kombinirani i međusobno preklapani.
  • Ako otac i očuh postoje paralelno u životu djevojke, onda će model odnosa s partnerom biti prepisan od njezinog oca. 
  • Kad djevojka izjavi da ne želi da njen budući muž bude kao njen otac, to znači da će oni biti upravo takav. Djevojka će obično ponoviti odnos kakav su imali njena majka i otac, a iako će izvana to izgledati drugačije, sadržaj će biti isti. 
  • Ako je otac prisutan u život kćeri, on i majka se nisu razveli, ali on nije pokazao toplinu i bliskost, a djevojka se osjećala kao nevoljeno dijete, tada će njen odnos s partnerom također biti pun nesporazuma i hladnoće. 
  • Ako odnos između majke i oca nije blizak, onda će kćer igrati ulogu žene za oca kako se porodica ne bi raspala.

Izvor: Miss7

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti