Celebrity mame koje su rodile nakon 40-e

Piše: Redakcija


Majčinstvo u starijoj dobi sa sobom nosi niz prednosti u vidu iskustva i emocionalne spremnosti, no isto tako donosi i niz komplikacija. Naime, smatra se da se vjerovatnoća začeća kod žena s prolaskom godina smanjuje, a žene u 40-im se mogu suočiti i sa zdravstvenim problemima u vidu pojave dijabetesa, povećanja krvnog pritiska i slično. No, sve te statistike nisu spriječile brojne poznate dame da uprkos svojim godinama ostanu u drugom stanju, te da rode dijete.

Ove poznate dame su rodile nakon 40-e:

1. Julianne Moore

Poznata glumica je svog sina Caleba rodila u kasnim 30-im, dok je kćerku Liv rodila pet godina kasnije, kada je imala 41 godinu.

2. Naomi Watts

Naomi ima dva sina, a jednog je rodila sa 39, a drugog godinu kasnije.

– Da sam djecu počela rađati mlađa sigurno je da ne bih imala samo dva sina – rekla je Naomi u jednom od itervjua.

3. Halle Berry

Slavna glumica je prvog sina Nahla rodila kada je imala 41 godinu, dok je sina Maceoa rodila s 47. Halle je u intervjuu koji je dala u emisiji “The Ellen DeGeneres Show” otkrila da joj je druga trudnoća bila iznenađenje s obzirom na činjenicu da je mislila da više nikada neće moći ostati trudna.

4. Nicole Kidman

Nicole Kidman je jedna od onih glumica koja se dugo vremena borila za potomstvo. Naime, dok je bila u braku s Tomom Cruiseom, Nicole nije mogla da ostane trudna, te se par odlučio da usvoje dvoje djece. No, u braku s Keithom Urbanom, što je bio period kada je smatrala da ne može ostati trudna, je rodila kćerku Sunday Rose, a Nicole je tada imala 41 godinu. Glumica nikada nije otkrila je li se podvrgla medicinski potpomognutoj oplodnji. Par je tri godine kasnije dobio još jedno dijete, ovog puta uz pomoć surogat majke.

5. Brooke Shields

Brooke je drugu kćerku Grier rodila 2006. kada joj je bilo 40 godina, a pomoću medicinski potpomognute oplodnje.

6. Meryl Streep

Poznata dobitnica Oscara ima četvero djece, a najmlađu je kćerku rodila kada je imala 42 godine. O ovoj trudnoći u javnosti nikada nije govorila.

7. Salma Hayek

View this post on Instagram

#bottegaveneta

A post shared by Salma Hayek Pinault (@salmahayek) on

– Mislila sam da će mi trebati medicinska pomoć da bih ostala trudna, ali nije – rekla je Salma u jednom od intervjua, a kada su je pitali o kćerki Valentini koju je rodila u 41. godini.

8. Celine Dion

Nakon nekoliko bezuspješnih pokušaja medicinski potpomognute oplodnje, Celine je s 42 godine rodila blizance Eddyja i Nelsona.

9. Eva Mendes

Poznata glumica je svoje prvo dijete, kćerku Esmeraldu, rodila kada je imala 40 godina, a dvije godine kasnije je rodila kćerku Amandu.

10. Janet Jackson

https://www.instagram.com/p/BuSPblwh75H/

Kada je riječ o Jenet, može se slobodno reći da je ona apsolutna rekorderka među damama u ovoj grupi. Naime, ona je svoje prvo dijete, sina Eissa, rodila u periodu kada je imala 50 godina.

Pročitajte još