Samo im je devet godina: Jezivo djetinjstvo najljepših djevojčica na svijetu

Piše: Redakcija

Devetogodišnje blizanke Ava Marie i Leah Rose Clements nose titulu najljepših djevojčica na svijetu. U svijet mode su ušle sa samo sedam godina, a ako je suditi po onome što je u intervjuu za strane medije rekla njihova mama Jaqi, prisustvo u visokoj modi je često, po mišljenju fanova, daleko od raskošnog.

– Vjerujem u znakove, a broj sedam je sretan broj. Kada su 7.07.2017. navršile sedam godina, pitala sam ih žele li da im otvorim Instagram. Pristale su. Uživale su u plesanju i nastupima pred ljudima i pred publikom. Nije bitno pred kime, bilo da su to komšije, porodica ili nepoznati ljudi. Voljele su biti u centru pažnje – rekla je njihova majka i dodala da su je ljudi iz njenog okruženja od momenta kada je rodila djevojčice nagovarali da ih “učini” modelima.

Otvaranje Instagram profila bilo je dovoljno da djevojčice dobiju prve pozive modnih agencija, a Ava I Leah su ubrzo dobile prve poslove. Naime, djevojčice su nosile revije, snimale kampanje za prilično velike brendove, a na Instagramu ih prati nekoliko miliona ljudi.

No, ono što je njihova majka otkrila o poslu kojim se bave, brojni su fanovi definirali kao “jezivo djetinjstvo”.

– Protekla godina je za djevojčice bila jako uzbudljiva. Bile su u privatnim shoppinzima, a brendirana odjeća dolazila im je na kućnu adresu – rekla je Jaqi i dodala da njene kćerke ispunjavaju svoje školske obaveze “kad god to mogu”, a kada odrade snimanje nagradi ih ručkom u restoranu.

Jaqi je objasnila i to da se porodica ne bogati na osnovu karijere blizanki, jer, kako je rekla, većinu novca potroše na benzin i putne troškove.

– Najteže mi padaju putovanja do Los Angelesa nekoliko puta sedmično koja traju i do šest sati. Srećom, djeci to ne smeta jer, uglavnom, gledaju film ili pišu domaću zadaću, ali za mene je to ponekad užasno iscrpljujuće – rekla je ona i dodala da je manekenstvo bilo izbor djevojčica.

– Ako dođe dan u kojem budu htjele da se bave nečim drugim, onda ću ih podržati u tome. Ali zasad, bile one djeca ili ne, je to nešto što je njihova odluka i one u tome uživaju. Nemojte ih sažalijevati. One nisu tužne i ne propuštaju svoje djetinstvo i da, povremeno nose malo šminke jer je to takva industrija – rekla je Jaqi koja očigledno ne vidi ništa loše u stilu života svojih kćerki.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti