Danas na računima imaju milione, ali su poslovnu karijeru započeli u restoranima brze hrane

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/Bnoot6EhOJ_/

Mnogi od njih danas važe za najuspješnije osobe u svojim branšama, no, i pored svega, njihova poslovna karijera počela je radom u jednom od najpoznatijih lanaca brze hrane u svijetu. Posao kojim su se u početku bavili, nije se mogao nazvati isplativim, ali neke od njih, motivisao je da se u narednom periodu odluče za zanimanje koje će im u konačnici donijeti veliku slavu, ali i milione na njihovim bankovnim računima.

Prma zvaničnoj statistici najbogatiji čovjek planete, Jeff Bezos karijeru je počeo u kompaniji brze hrane “McDonald’s” radeći kao kuhar. U jednom intervjuu od prije nekoliko godina Bezos je rekako da je na tom poslu naučio da jednom rukom razbije mnogo jaja velikom brzinom. Pored brojnih iskustava, Bezos je istakao kako mu je ovaj posao pomogao da razvije vještine komunikacije sa ljudima.

Holivudska diva Sharon Stone bila je zaposlena kao kasirka u “McDonald’s-u”. Ubrzo su modni agenti “snimili” mladu i atraktivnu djevojku kojoj su ponudili unosne ugovore kako bi snimala reklame na radiju i TV što joj je nakon par godina donijelo veliku slavu koja ju je na kraju odvela put Hollywooda.

Energična pjevačica Pink često ističe kako je jako ponosna na vrijeme provedeno za kasom restorana “McDonald’s”. Ona je istakla da je za njenu porodicu bilo veoma bitno da ona od najranijih godina shvati značaj zarađivanja novca i samostalnosti što joj je u mnogome pomogo u životu.

View this post on Instagram

24 hrs @gqfrance

A post shared by Pharrell Williams (@pharrell) on

Muzička zvijezda Pharrell Williams Farelu svoj prvi posao našao je u kompaniji “McDonald’s”. Ipak, na ovom poslu, nije se baš snašao pa je bio otpušten zbog lijenosti. Nakon toga, radio je u još dva restorana ali je zbog lošeg ponašanja i pasivnosti dobio otkaze. Iako se nije proslavio kao radnik u “McDonald’s”, Pharrell je 2003. godine zajedno sa Justinom Timberlakeom dobio ponudu na uradi džingl za poznati lanac restorana brze hrane.

Glumica Rachel McAdams čak tri godine provela je radeći u kompaniji “McDonald’s” ali je sama priznala da nije bila baš dobar radnik. Bila je zadužena da dočekuje mušterije i nodi im najnovije proizvode, pa čak i da pakuje hranu koju su mušterije naručile.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti