Poznate dame o majčinstvu: Ovako doživljavaju najvažniju životnu ulogu

Piše: Redakcija

Slobodno možemo reći da je uloga majke jedna od najvažnijih, a istovremeno i jedna od najodgovornijih u životu svake žene. Naime, svaka majka za svoju djecu želi samo najbolje i uvijek je tu da pruži nesebičnu podršku, a izuzetak nisu ni poznate dame. 

Evo kako neke od njih doživljavaju majčinstvo i šta žele svojoj djeci. 

 1. Jennifer Lopez 

View this post on Instagram

@Jlo with her kids. #jenniferlopezkids #feelthelight

A post shared by zahra.sh (@zahra.sh.1f) on

– Moj osnovni cilj kada je odgoj djece u pitanju je da ih naučim da vole sami sebe i da razumiju svoje vrijednosti, a sve to kako bi uvijek donosili dobre životne odluke – rekla je Jennifer koja ima blizance Maxa i Emmu. 

2. Chrissy Teigen 

– Ništa se ne može porediti s prvim osmijehom vašeg djeteta i prvim Danom majki koji zapravo proslavljate kao majka. Taj dan je za mene bio nešto najljepše i cijeli dan sam plakala jer sam bila jako sretna – rekla je Chrissy koja ima kćerku Lunu i sina Milesa. 

3. Katie Holmes

https://www.instagram.com/p/Bu-hheBlx9k/

– Moja kćerka je najvažnija osoba u mom životu i njeno odrastanje je moj najvažniji posao. Jako mi je bitno da budem prisutna u njenom životu i da ima stabilno i nevino djetinjstvo. Osjećam se blagoslovljeno što mogu da radim sve to i nema ništa ljepše od toga kada gledate kako vaše dijete izrasta u uspješnu osobu – rekla je Katie koja ima kćerku Suri. 

4. Victoria Beckham

– Djevojčice su drugačije od dječaka. Ja stalno svojoj kćerki ponavljam jedan savjet: “Nije bitno biti najljepša djevojčica u razredu, čak ni najpametnija. Bitno je biti najljubaznija.” Bitno je da učimo našu djecu da budu ljubazna i da druge ljude tretiraju onako kako bi voljeli da budu tretirani – rekla je Victoria, koja ima tri sina i kćerku Harper. 

5. Reese Witherspoon 

View this post on Instagram

Everything’s rosey in London! 🌸

A post shared by Reese Witherspoon (@reesewitherspoon) on

– Ništa na svijetu nije kao ljubav koju osjećam prema svojoj kćerki Avi. Jedna s drugom dijelimo emocije, nade i snove… Znamo pričati satima – rekla je poznata glumica. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti