Bura se ne stišava: Glumice su drugima dijelile lekcije o roditeljstvu, a onda su platile mito kako bi kćerke upisale u elitne škole

Piše: Redakcija

Felicity Huffman i Lori Loughlin

Hollywood proteklih dana potresa skandal u kojem su glavne zvijezde dvije glumice. Jednu smo imali priliku gledati u seriji „Očajne domaćice“ Felicity Huffman, a drugu Lori Loughlin u sitcomu „Fuller House“. Felicity, Lori i njen suprug Mossimo Giannulli među 50 su osoba, uglavnom imućnih roditelja, koje su optužene za davanje mita kako bi im djeca upisala prestižne fakultete. Felicity se tereti da je platila 15.000 dolara kako bi se popravili odgovori njene kćerke na SAT testu, što je prijemni ispit za upis na preddiplomske studije u SAD-u. Na kraju je imala 1420 bodova, 400 više nego na originalnom testu. Felicity je uhapšena prošle sedmice te ubrzo puštena na slobodu uz kauciju od 250.000 dolara. Mnogo više novca za svoje dvije kćerke su dali Lori i njen suprug, modni dizajner Mossimo Giannulli. Navodno, par je platio 500.000 dolara kako bi se njihove kćerke Olivia i Isabella upisale na Univerzitet Južna California. Baš kao i Felicity i Lori i njen suprug su uhapšeni, te su pušteni nakon što su uplatili milion dolara kaucije. No, novac sigurno nije problem kojim glumice razbijaju glavu, činjenica da su otkrivene i javno osramoćene, što se naročito moglo vidjeti na licu Felicity kad su paparazzi bilježili svaki trenutak njenog hapšenja, sigurno je teret s kojim se teško nose. Također, i njihove karijere sada su pod znakom pitanja. Hallmark Channel je odmah, nakon što su mediji počeli izvještavati o skandalu, ekspresno prekinuo sve veze s Lori. I ne samo to, u svom službenom saopćenju naglasio kako je njeno ime izbačeno iz svih budućih prijekata njihove kompanije.

Lori s kćerkama Oliviom i Isabellom

-Tužni smo zbog nedavnih vijesti koje se tiču optužbi za upis na fakultet. Više ne radimo s Lori Loughlin i zaustavili smo razvoj svih produkcija koje se emitiraju na kanalima Crown Media Family Networka koji uključuju Lori Loughlin – kazali su u Hallmark Channel-u.

Za fanove “Full Housea” Lorino hapšenje je bilo šokantno otkriće, budući da je ono još jedan primjer koliko se stvarni život slavne osobe razlikuje od televizijskog karaktera i imidža koji određena osoba ostavlja pred publikom.

Mnogo više novca za svoje dvije kćerke su dali Lori i njen suprug, modni dizajner Mossimo Giannulli. Navodno, par je platio 500.000 dolara kako bi se njihove kćerke Olivia i Isabella upisale na Univerzitet Južna California

Prije tri godine je glumica, zvijezda serije “Puna kuća”, za People izjavila kako bi voljela da je njezine kćeri doživljavaju kao prijateljicu, ali da je važnije da “im je ona majka i njihov uzor”.

Voljela bih da me moje kćerke doživljavaju kao prijateljicu, ali da je važnije da im je ona majka i njihov uzor – govorila je Loughlin prije nekoliko godina u intervjuu za američki „people“. Ništa manje rječita i moralna nije bila ni Felicity Hauffman koja je nerijetko u svojim intervjuima ili izjavama znala slati poruku tinejdžerima da ne lažu svojim roditeljima, jer će im laži nekoliko puta proći, ali da će kad-tad u toj laži biti uhvaćeni.

Tužan izraz lica  Felicity Huffman nakon što je uhapšena 

I dok majke poručuju da samo žele da im djeca budu sretna, i plaćaju mito ne bi li se upisale u elitne škole i fakultete, jer kako je Lori svojevremeno priznala – neka mogu barem one, ako ona nije imala tu mogućnost, američki mediji čačkaju po njihovom živptu i tako podsjećaju na prošlogodišnji video na Youtubu u kojem njena kćerka Olivija sva sretna govori kako nju uopće ne zanima obrazovanje, već da je na fakultetu kako bi partijala. Pritisak javnosti je veliki, neki pišu peticije i zahtijevaju da se ona odmah izbaci s fakulteta. Ona će možda i nastaviti studije, ali ono što je sigurno i nije pod znakom pitanja je da će njeni roditeljina sud, gdje ih uskoro čeka prvo ročište.

 

 

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti