Druga strana politike: One su najljepše supruge svjetskih lidera

Piše: Redakcija

FOTO: ILUSTRACIJA

Lideri najmoćnijih svjetskih zemalja često se susreću širom planete razgovarajući o najbitinijim političkim temama. Na ta putovanja, pored brojnih članova administracije, najbližih saradnika i velikog broja članova obezbjeđenja, najveću pažnju medija ipak privlače njihove supruge. Prve dame obično ne dobijaju previše prostora, kada je riječ o samim sastancima koji su od državnog značaja, ali zahvaljujući svojim stajlinzima, redovno izazivaju divljenje modnog svijeta. Koliko dobro su ovladale modnim trendovima posebno govore riječi stručnjaka koji ne mogu a da ne primjete da je uloga prvih dama podignuta na viši nivo.

Nekadašnja slovenačka manekenka Melania Knauss pažnju javnosti privukla je onoga trenutka kada je postala supruga Donalda Trumpa, jednog od najbogatijih ljudi u Americi, a sada aktuelnog američkog predsjednika. Nakon što je napustila Ljubljanu, stigla je u Milano gdje se njena karijera razvijala velikom brzinom. Tokom jedne zabave 1998. godine, upoznala je svog budućeg supruga Donalda Trumpa koji je bio očaran njenom ljepotom, te joj je odmah zatražio broj telefona. Par se vjenčao sedam godina kasnije na njegovom imanju na Floridi. O njenoj eleganciji i stilu ne treba trošiti riječi, jer je Melania već sada stvorila mit o nepogriješivosti kada je u pitanju izbor garderobe.

Iako supruga američkog predsjednika važi za damu koja ne zna za modni promašaj, prelijepa supruga argentinskog predsjednika Mauricia Macria, Juliana Awada postala je tema mnogih medija. 41-godišnja Juliana Awada privukla je pažnju medija svojom elegancijom i odmjerenim stavom. Kćerka porodice čiji su roditelji sirijsko-jordanskog porijekla, nije morala brinuti kada je riječ o izboru garderobe i stilu koji je gradila godinama. Budući da potiče iz porodice tekstilnih preduzetnika nije joj bilo teško da godinama unazad bude na samom vrhu svetskih lista nabolje odjevenih žena iz javne sfere. Svog budućeg supruga upoznala je u jednoj tereteni koja se nalazi u elitnom dijelu Buenos Airesa, a ubrzo su započeli svoju romansu. Gdje god da krene, Juliana izgleda besprijekorno i odmjereno što joj je vrlo brzo donijelo titulu najelegantnije prve dame u zemljama Južne Amerike.

View this post on Instagram

🇧🇷❣ Segue: @michelebolsonarobr

A post shared by Michelle Bolsonaro (@michelebolsonarobr) on

Svoju profesionalnu karijeru Michelle Bolsonaro je započela radeći u prodavnici i jednom butiku. Iako nikada nije završila farmaciju, Michelle je uspjela da se zaposli u brazilskom parlamentu gdje je radila kao sekretarica. Ubrzo je upoznala svog budućeg supruga Jaira Bolsonara, da bi 2007. godine već bila gospođa Bolsonaro. Michelle iz ranije veze već je imala kćerku, a 2011. rodila je kćerku Lauru. Njen suprug, bivši ofocir brazilske vojske često je koristio svoju suprugu kao opravdanje tokom predsjedičke kampanje, posebno zbog njenog afričko-indijskog porijekla. Nakon burne kampanje, Jair je 1. janura postao predsjednik Brazila, a u jednom od govora naveo je kako će se njegova supruga aktivno baviti humanitarnim radom jer ne želi da se njeno ime previše javno eksponira.

https://www.instagram.com/p/BtXCOaFHTth/

Supruga bivšeg češkog premijera Andreja Babiša, poznatijeg kao “češki Trump”, Monika, postala je predmet interesovanja javnosti nakon što je njen suprug, inače milijarder postao premijer zemlje. Iako 20 godina mlađa od svog supruga, Monika nikada nije krila kako ne mari za pisanja štampe koja su njihovu vezu nazvali “dobrom prilikom” za atraktivnu Čehinju. Monika je u više navrata tvrdila kako su se njih dvoje upoznali prije skoro 20 godina kada je Andrej bio običan poslovi čovjek koji tada na računu nije imao milione. Ipak, ističe kako zbog njenog pomalo rasipničkog načina života njen suprug ima naviku da kontroliše njne finansijske račune.

https://www.instagram.com/p/BfMG5ZlhDxz/

Angelicu Rivera javost je upoznala kao glumicu jedne od najpoznatijih meksičkih sapunica “La Gaviota” koja joj je donijela veliku slavu, ali i milione na bankovnim računima. Iako rođena u siromašnoj višečlanoj porodice, Angelica je vrlo brzo dospjela na televiziju gdje je gradila karijeru. Tokom braka sa producentom Joséom Albertom Castrom rodila je tri kćerke, ali je njihov brak ipak okončan razvodom. Ubrzo je upoznala mladog i ambiocioznog političara Enriquea sa kojim se vjenčala 2010. godine. Njegova karijera išla je uzlaznom putanjom, a 2012. godine izabran je za predsjednika Meksika. Kao i Angelica, i Enrique iz prethodnog braka ima troje djece. Angelici nikada nije smetalo što se njen suprug često dovodio u vezu sa brojnim damama iz javog života. Iako iz prethodnih brakova imaju zajedno šestoro djece, par se nije odlučio na proširenje porodice. U početku, meksička prva dama bila je predmet kritika zbog loših manira i izbora garderobe, ali su je godine na mjestu prve dame, naučile mnogo toga.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti