Oni su najveći balkanski frajeri, a njihove žene niko ne zna

Piše: Redakcija

Među brojnim javnim ličnostima iz svijeta muzike, filma i sporta, mnogo je onih koji svoj privatni život nude “kao na tacni” i čiji porodčni problemi i radosti za njih predstavljaju svakodnevicu koja se podrazumijeva. No, u moru onih koji svoje porodice i privatnost olako pružaju medijima gladnim senzacija, postoje i oni, koji svoju privatnost i život iza četiri zida čuvaju van domašaja publike i medija. Vremena se konstantno mijenjaju, a oni “staroga kova”, vječiti šarmeri i miljenici žena znaju recept za uspijeh ali i porodičnu sreću. O Zdravku Čoliću ne treba trošiti riječi. Gotovo da nema osobe koja iole prati dešavanja na javnoj sceni koja ne zna barem nekoliko Čolinih hitova kojima posljednjih 40 i kusur godina uveseljava mnoge od nas.

Vezivali su ga i vjenčavali za mnogobrojne pjevačice, glumice i manekenke, dovodili u vezu sa prelijepim sportašicama, ali je Čola svoje srce obećao Aleksandri. Od kako su se vjenčali 2001. godine, Zdravko i Aleksandra se gotovo nikada zajedno ne pojavljuju u javnosti, što je za slavnog pjevača sasvim normalna stvar. Porodičnu idilu sa kćerkama Unom i Larom ne žele da kvare, a kako i sam pjevač ističe, to je bila odluka njegove supruge.

-Vjenčali smo se 1. maja potpuno spontano, svi su mislili da je skrivena kamera, jer smo pošli na uranak. Dugo smo bili u vezi, pa je to bilo ili dža ili bu. Poštovanje i prijateljstvo mora da postoji. Veze koje duže traju, za onog ko može da ih izgura, nisu nekad loše, u smislu zajedničkog života- ističe Čolić i dodaje kako on nema ništa protiv da u javnosti isplivaju njihove zajedničke fotografije.

Zdravko je u nekoliko navrata istakao da je njegova supruga ta koja je sama odlučila da je za nju najbolje da ostane po strani jer smatra da je privatnost koju ima za nju najvrijednija.

-Žena kao žena, radi, opredjelila se za porodično. Ako ona hoće, slikat ćemo se, nemam ništa protiv. Nije ono da mi Bosanci kao ne damo ženi da pojavi kao što se pričalo starinski- u šali je rekao Čola. ž

Proslavljeni bh. fudbaler i dugogodišnji kapiten reprezentacije BiH, Sergej Barbarez dugo je bio na glasu pravog zavodnika. Svojim šarmom i pristupom oduševljavao je mnoge, a nije tajna da su za njim uzdisale mnoge dame. Ipak, poput pravih džentlmena, Sergej svoju privatnost i danas čuva za sebe, a jednom prilikom je izjavio da to što se u javnosti previše ne eksponira, jeste njegov najbolji potez u karijeri, koji mu je pomogao da sačuva porodični mir u kakvom i danas uživa. Sa suprugom anom i sinovima Sergiom Luisom i Filipom Adreom živi miran porodični život u Njemačkoj, gdje se posvetio privatnom biznisu, ali se nikada nije udaljio od fudbala.

Sergej i Ana Barbarez

Ipak, danas nismo svjedoci da poznati sportisti previše brinu o svom privatnom životu, pa su skandali i afere, kao i česti razvodi, sve više prisutni u životima mnogih sportista. Za svoj mir i spokoj, neki su ipak odabrali za nas, daleke destinacije gdje mogu uživati u svom porodičnom miru. Jedan od takvih je i nekadašnji košarkaš i reprezentativac BiH, Damir Mršić. Rođeni Tuzlak svoju ljubav ka košarci otkrio je u tuzlanskoj dvorani “Mejdan”, a karijera ga je preko Splita, do Istanbula gdje je u “Fenerbahceu” ostvario svoje najveće uspjehe. Nakon toga, put ga je odveo do ruskog Kazana, a potom i do Moskve gdje je branio boje “Dinama”. Zajedno sa suprugom Milenom koja je profesorica turskog jezika, živi mirnim porodičnim životom, a najveću radost pričinjavaju im njihove kćerke Azra i Dina za koje je Damir posebno vezan.

Jedan od pjevača novije generacije, Dženan Lončarević, poznat je po svojim emotivnim nastupima i blizinom koju ostvaruje s publikom. Iako za sebe ne voli govoriti u superlativima, njegova publika prepoznaje emociju koju im šalje na nastupima. Dženan priznaje da mu velika popularnost ne smeta ali uvijek voli razdvojiti privatni od poslovnog života. Lončarević tvrdi kako je navažnije razdvojiti privatni poslovni život na vrijeme, jer za njega je jedino važno da njegova publika zna i voli njegove pjesme, a da privatni život sačuva samo za sebe, jer to nikoga sem njega ne bi trebalo da zanima.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti