Kraljevska beba stiže na proljeće: Detalji najiščekivanijeg porođaja

Piše: Redakcija

Foto: AFP

Novi, još nerođeni nasljednik u porodici Windsor izaziva mnogo više pažnje nego svi ostali članovi kraljevske porodice. Rojalistima i očaranom puku zanimljivije je Harryjevo i Meghanino dijete, nego Brexit. Mnogo je nagađanja o svemu što se tiče bebe Sussex i mnogo pretpostavki o protokolu, porodu, imenima.- Samo što nije! – odgovorila je Meghan Markle, na pitanje kada stiže beba koje joj je postavio neko od uzvanika na prijemu u Buckinghamskoj palači gdje se obilježavala 50. godišnjica investiture princa Charlesa kao princa od Walesa.

Službeni termin poroda nikada nije objavljen, ali poznato je da prinova stiže u proljeće, odnosno krajem aprila ili početkom maja. Nije otkriveno ni gdje će Meghan roditi, ali poznavatelji kraljevske porodice tvrde da će i ona kao i Kate Middletom i princeza Diana roditi u u krilu Lindo bolnice St. Mary u Londonu. Navodno, osoblju bolnice je rečeno da ne uzimaju godišnje odmore u aprilu, pa je i zbog toga velika vjerovatnoća da će vojvotkinja roditi ovdje. Međutim, s Meghan i Harryjem se nikad ne zna, pa su neki mediji pisali da su odabrali bolnicu Frimley Park u Surreyu, 40-ak kilometara udaljenu od njihovog novog doma u Windsoru.

Uz supruga i babice, uz Meghan će biti doula, žena educirana za pružanje emocionalne i praktične pomoći i vodstva tokom porođaja, ali i nakon njega. Navodno je riječ o Lauren Mishcon, iskusnoj douli koja je na internetskom chatu članica britanskog udruženja doula sugerirala kako će u proljeće biti zauzeta.
 

 
Početkom ove godine objavljeno je da kraljevski par ne želi imati dadilje. Ipak, Meghanina majka Doria Ragland navodno će provesti neko vrijeme s njima. Priča se kako će vojvotkinjina majka možda čak i ostati živjeti u novom domu svoje kćerke. 
 
Nagađanja o imenu novog člana kraljevske porodice počela su onoga dana kad je objavljeno da je Meghan trudna. Od početka su na vrhu bila imena Victoria i James, a trenutačno na kladionicama vladaju Diana i Arthur. Visoko kotiraju i Alice i Grace te Philip i Edward.
 

View this post on Instagram

😍 @meghanmarkle_official

A post shared by Meghan Markle 🔵 (@meghanmarkle_official) on

 
Kraljica Elizabetha II, kojoj će beba Sussex biti osmo praunuče, prinove posjećuje obično dan ili dva nakon poroda, pa će vjerojatno će tako učiniti i ovaj put.
 
Kada je u pitanju titula sin Harryja i Meghan bit će Lord Mountbatten-Windsor, a kći Lady Mountbatten-Windsor.
 

View this post on Instagram

😍 @meghanmarkle_official

A post shared by Meghan Markle 🔵 (@meghanmarkle_official) on

 
 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti