Poznate dame koje su se borile s neplodnošću

Piše: Redakcija

Mnogim svjetski poznatim ženama put do majčinstva nije bio baš lagan. Mariah Carey, Courteney Cox, Sarah Jessica Parker i Susan Sarandon samo su neke od poznatih majki koje su imale probleme sa začećem. One su svoje iskustvo podijelile s javnošću. 

Sarah Jessica Parker

2002. godine rodila je sina Jamesa, a kada je pokušala zatrudnjeti drugi put nije uspjela. Surogat majka je 2009. godine njoj i njenom supugu rodila blizankinje. 

– Godinama smo pokušavali proširiti porodicu i razmišljali smo o svim opcijama. Surogat majka bila je jedna od opcija, a ja nikad nisam skrivala da imam probleme s neplodnosti. Bilo bi neobično da sam se odlučila na surogat majku da sam mogla prirodno zatrudnjeti i iznijeti trudnoću – priznala je jednom prilikom glumica. 

Mariah Carey

Nakon spontanog pobačaja, pjevačica je krenula u procese liječenja neplodnosti. Svaki mjesec bila je na terapiji progesteronom, a kad je zatrudnjela, na terapiji je bila još deset sedmica kako bi zadržala trudnoću.

– To je smanjilo šansu za spontani pobačaj za 50 posto – rekla je  Carey, koja je danas mama četverogodišnjih blizanaca Moroccana i Monroe.

Courteney Cox

Glumica je godinama pokušavala zatrudnjeti, a imala je nekoliko spontanih pobačaja.

– Lako sam zatrudnjela, ali imala sam problem sa zadržavanjem trudnoće –  rekla je  glumica, mama 11-godišnje Coco koju je rodila nakon vantjelesne oplodnje.

View this post on Instagram

#tbt when she used to like me

A post shared by Courteney Cox (@courteneycoxofficial) on

Susan Sarandon

Susan ima 72. godine i troje djece. Doktori su ovoj slavnoj glumici u mladosti saopštili da je neplodna, a kako iz tog razloga nije koristila kontracepcijske pilule ostala je u drugom stanju. Prvi put u kasnim tridesetim, a posljednji,  u 46. godini života.

View this post on Instagram

New Friend 🦅

A post shared by Susan Sarandon (@susansarandon) on

Jennifer Lopez

Jennifer je željela da dobije djecu, ali joj priroda nije bila naklonjena. Prošla je metodu vantjelesne oplodnje. Pri prvom pokušaju nije uspjela da ostane u drugom stanju, ali je sa 38. dobila blizance. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti