Jedino su važni moć, novac i muškarci: Kakav su odnos imale Jacqueline Kennedy Onassis i Lee Radziwill?

Piše: Redakcija

Foto: Instagram

Njih dvije su vjerovatno najpoznatije sestre na svijetu, čiji je privatni život oduvijek bio zanimljiv javnosti, a posebno zbog muškaraca uz koje su se vezivale. Smrt mlađe sestre Jacqueline Kennedy Onassis, Lee Radziwill, koja je preminula u 86. godini života, označila je kraj jedne ere, ali i u centar pažnje ponovo vratila njihov komplicirani odnos.

Navodno, Jackie nikada nije pomogla Lee finansijski, a itekako je to mogla, posebno jer je njena mlađa sestra zapala u probleme s novcem kasnije u životu.

– Kada bi Lee i tražila novac, Jackie bi joj posudila, no to nisu nikada bili iznosi koji bi je spasili. Jackie nikada nije dala Lee toliko da može riješiti sve svoje finansijske probleme, što je zapravo narušilo njihov odnos. U svom testamentu nije joj ostavila apsolutno ništa – otkrio je J. Randy Taraborrelli, autor knjige ‘Jackie, Janet and Lee’,  i dodao kako su Anthony i Tina, djeca Lee Radziwill, od svoje tetke Jackie Kennedy naslijedili 500 hiljada dolara svaki.

Jackie je preminula 1994. godine, dvije godine nakon što joj je dijagnosticiran non-Hodgkinov limfom, u svom testamentu je jasno naglasila kako svojoj mlađoj sestri ne ostavlja ni centa.

– Jako ju volim i već sam jako puno za nju napravila za svog života – stoji u testamentu.

Govoreći o njenoj odluci, autor knjige tvrdi kako jeJackie bila svjesna da će njena odluka poprilično odjeknuti u javnosti, te dodaje i da dvije sestre nikada nisu bile u takvim odnosima da mogu jednostavno sjesti i biti iskrene jedna prema drugoj.

– One jednostavno nisu bile tako odgojene, stoga nisu to ni mogle napraviti. Cijelo sam vrijeme, pišući knjigu, iščekivao taj trenutak i mislio da će ipak uspjeti, a najbliže što su bile tome bilo je netom prije negoli se Jackie udala za Onassisa. Tada je rekla mlađoj sestri da joj je taj brak potreban, a Lee je odlučila prepustiti joj muškarca s kojim je bila.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti