Ljubav koja je trajala preko 40 godina: Napisao joj je najljepšu pjesmu i uputio posljednje riječi

Piše: Redakcija
 
 
Tuga u regiji ne prestaje, nagli odlazak Šabana Šaulića šokirao je ljude koji, slušali narodnu muziku ili ne, znaju da se radi o jednom od najvećih muzičara tog žanra. Šaulić je u karijeri napravio sve što se moglo, ostavio iza sebe nebrojene klasike. Ono što je sam volio isticati kao veliko postignuće jest njegova porodica.https://www.instagram.com/p/BhEKsJ6Bulv/Sa suprugom Gordanom dijelio je život više od 40 godina, tokom braka dobili su troje djece, a Šaban je bio svjestan da je ona njegova snaga, baza i dom kojem se iznova vraćao. Više je puta isticao da bez Gordane ne bi bilo ništa te da je podjednako zaslužna za sve što je postigao. Ljubav prema svojoj ženi opjevao je u pjesmama, posvetio joj je album, ali i slavnu pjesmu ‘Gordana’. Sam ju je napisao, kao i sve svoje pjesme od 1976. godine, prenosi portal 100posto. – Uvijek te nosim u srcu svom, ja čuvam tebe i topli dom – pjevao je Šaulić svojoj Gordani.

U prvim godinama braka je, ipak, otkrio da ga je Gordana i napustila! 20-ak dana proveli su razvedeni jer je Šaban bio nestašan, previše je volio kafanu.

– Po tri dana sam znao s društvom biti tamo bez prestanka. Gordana je to trpjela, ali je jednog dana odlučila da se razvede. Došao sam kući pijan i ona mi je dala papir za razvod. Iz bijesa sam ga potpisao, a zapravo nisam ni znao u tom trenutku što sam zaista napravio – rekao je svojedobno muzičar. 

Uprkos ponekim trzavicama, brak je preživio i tu i još poneke manje krize. Prije nekoliko mjeseci proslavili su 43. godišnjicu braka.

– Prošle su 43 godine otkako moja supruga Goca i ja dijelimo dobro i zlo, i jedno smo drugom najveća životna podrška. Hvala Gordani za sve lijepe dane i godine –  napisao je tada Šaban na svom Instagramu. Nažalost, prije svega četiri dana Gordana je proslavila rođendan, a dirljivom čestitkom Šaban joj je čestitao. Bila je to njegova posljednja objava.

 

Pročitajte još