Kraljevski dvori: Švedska princeza potiče djecu da prijave zlostavljanje

Piše: Redakcija

Iako je britanska kraljevska porodica jedna od onih o kojima se najviše govori, mnogo je stvari sa ostalih evropskih kraljevskih dvora koje niste znali. 

Princeza Madeleine od Švedske objavila je knjigu za djecu koja za cilj ima potaknuti ih da ne čuvaju tajne te da prijave bilo kakav oblik zlostavljanja. Knjigu pod nazivom “Stella i tajne”, princeza je objavila pod svojim djevojačkim prezimenom Madeleine Bernadotte i u saradnji sa Svjetskom fondacijom za djecu, koju je prije 20 godina osnovala njena majka, kraljica Silvia. Knjiga govori o dječijem samopouzdanju, povjerenju i odnosu s roditeljima. 

Do prošle godine, princeza je s porodicom, mužem i troje djece živjela u Londonu, gdje je rođen njen muž Christopher O’Neill  a onda su se preselili u Miami. 

Princeza Madeleine je 2010. godine pobjegla iz Švedske u New York na duži odmor kako bi se oporavila od bolnog prekida zaruka s advokatom Jonasom Bergstromom, i tamo upoznala Christophera.

Njena službena titula je barunica od Hälsinglanda i Gästriklanda i druga je kćerka i najmlađe dijetekralja Karla Gustava XVI i kraljice Silvije.Trenutno je sedma po redu za preuzimanje švedskog trona. Diplomirala je historiju umjetnosti i etnologiju, a polagala je ispite iz dječje psihologije.

View this post on Instagram

Team Adrienne! 💗 Foto: Erika Gerdemark

A post shared by Princess Madeleine of Sweden (@princess_madeleine_of_sweden) on

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti