Bill Cosby: Ja sam politički zatvorenik, baš kao Mandela i Gandhi

Piše: Redakcija

Nakon svega što je uradio tokom i nakon suđenja, Bill Cosby i iz zatvora redovno šalje “poruke” javnosti, odnosno izjave preko svog glasnogovornika. Nije jasno kome su upućene, pretpostavlja se široj javnosti, a prema tim izjavama čini se da se Cosbyju stanje pogoršava, psihički.

U najnovijoj poručio je da je on “politički zatvorenik”, ali zašto se ne kaje za drogiranje i silovanje Andree Constand, za što je osuđen prošle godine na deset godina zatvora.

– Ne žalim i nikad neću žaliti za onime za što sam osuđen, a evo i zašto. Sklopio sam dogovor, nagodio sam se izvan suda za 3,8 miliona dolara, odbacio sam svoja prava iz 5. amandmana i proglašen sam nevinim 2005. godine – nikad me nisu optužili. Međutim, jadni javni tužitelj i korumpirani sudac trebali su da budem kriv sada. Ne zbog pravde nego zbog njihovih političkih ambicija -stoji u izjavi.

https://www.instagram.com/p/mFxDGyv5PP/

Komičar tu nije stao, pa je nastavio:

– Moja politička uvjerenja, moje akcije kojima pokušavam humanizirati sve rase, rodove i religije stavile su me na ovo mjesto okruženo žičanom ogradom, u sobu od čelika i metala. Sada boravim na mjestu koje nalikuje ćelijama nekih od najvećih političkih zatvorenika – Martina Luthera Kinga Jr., Mahatme Gandhija, Nelsona Mandele, Randala Robinsona u dr. Benjamina Chavisa. Stojim uspravno kao politički zatvorenik i smiješim se. Istina je snažna.

O njegovom životu u zatvoru medijima je pričao i njegov glasnogovornik, a njegove izjave su slične upravo objavljenoj.

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti