Kako je Paris Hilton izgradila poslovno carstvo vrijedno 300 miliona dolara?

Piše: Redakcija

Foto: AFP

Paris Hilton početkom ’00-ih godina postala je planetarno popularna samo zato što je bogata. Okušala se u glumi i pjevanju, ali nijedna karijera joj nije dugo trajala.

Ipak, htjela se dokazati i nešto raditi, s obzirom na to da je njen djed Barron, vlasnik i osnivač lanca hotel „Hilton“, izjavio kako će nakon njegove smrti 97 posto bogatstva dati humanitarnim organizacijama.

View this post on Instagram

💋

A post shared by Paris Hilton (@parishilton) on

Paris je zarađivala od reality showa “The Simple Life”, do 2007. godine. Objavila je autobiografiju sa samo 23 godine, a knjiga se našla i na listi bestsellera New York Timesa. Zatim je dobila ulogu u hororu “Kuća voska” i objavila svoj prvi album. Za sve te angažmane dobila je mnogo novca.

Paris je lansirala i svoju liniju raznih proizvoda, od kozmetike, cipela, odjeće, torbica, sunčanih naočala, odjeće za pse… Najunosniji su se pokazali parfemi,s kojima je dobila pravo bogatsvo. Dosad ih je lansirala 24 i svaki je bio jako uspješan. Njeni proizvodi se prodaju online, ali i u brojnim trgovinama širom svijeta.

View this post on Instagram

Take me to #Paradise ✨💙✨

A post shared by Paris Hilton (@parishilton) on

Za svaki event na kojem se pojavi dobije honorar, i to između 25.000 i 100.000 dolara.

Paris je novac uložila i u nekretnine, a jedna je od najutjecajnijih influencerica te preko sponzorskih ugovora također zarađuje.

View this post on Instagram

😍🐻

A post shared by Paris Hilton (@parishilton) on

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti