Posljednje riječi princeze iz Dubaija: Ako gledate ovaj video, ili sam već mrtva ili u jako lošoj situaciji

Piše: Redakcija

FOTO: YOUTUBE/PRINTSCREEN

Nakon što su je pripadnici očeve garde pronašli na jednoj jahti u blizini indijske obale, princezi Latifi bint Mohammed al-Maktoum, kćerki šeika Mohammeda bin Rashid al-Maktoum, vladara Dubaija i premijera Ujedinjenih Arapskih Emirata, gubi se svaki trag. Nesretna princeza koja je život u dvoru svog oca opisala kao život robinje, sedam godina je kovala planove o bjekstvu iz zemlje. Ona je u emotivnom videu koji je snimila u martu prošle godine, iznijela frapantne podatke o životu na dvoru svog oca, istakavši da ukoliko neko dođe do ovog video materijala, to znači da je njen život u velikoj opasnosti. Latifa je druga kćerka velikog emira koja je pokušala pobjeći od svoga oca.

View this post on Instagram

#findprincesslatifa

A post shared by FIND/PRINCESS/LATIFA (@find_princess_latifa) on

Njena starija sestra Shamsa 2000. godine uspjela je na kratko pobjeći sa porodičnog imanja, ali su je ubrzo očevi ljudi pronašli u Cambridgeu od kada joj se gubi svaki trag.

U veoma potresnom videu, Latifa govori o svom prvom pokušaju bjekstva kada je imala 16 godina, ali se i tada njen pokušaj završio bezuspješno, nakon čega je provela u zatvoru tri godine gdje je preživjela pravu torturu.

Kada je upoznala francuskog biznismena Hervéa Jauberta 2011. godine, Latifa je odlučila zatražiti njegovu pomoć, jer je prethodno na internetu pročitala njegovu priču o tome kako je on uspio pobjeći iz Dubaija.

View this post on Instagram

Bring her back!!!!

A post shared by FIND/PRINCESS/LATIFA (@find_princess_latifa) on

-Rekao sam joj: “Gledaj, ti mi govoriš da si kćer vladara Dubaija, možda je ovo zamka i ja moram provjeriti je li ovo istina” – rekao je u jednom intervjuu Jaubert koji je u početku mislio da se radi o namještaljci kada je dobio njen mail.

Ona se Jaubertu požalila kako je godinama žrtva nasilja te da se njen otac kao i njegovi saradnici ophode prema ženama kao prema najvećim kriminalcima. Latifa je ubrzo počela planirati bjekstvo, a kada joj se za to ukazala prilika, ona se prerušila u turistkinju i tako uspjela preći u Oman, odakle je dalje krenula jahtom ka Indiji. Upravo je Jauber bio taj koji joj je pomogao da dođe na jahtu koja je plovila pod američkom zastavom.

Iako se nadala kako će konačno dospjeti na slobodnu teritoriju, Latifa se plašila očeve odmazde, što joj se u konačnici dogodilo. Kako bi svijet bio upoznat s njenom tužnom sudbinom, Latifa je snimila veoma potresan video u kome je iznijela zastrašujuće informacije o stanju koje vlada na dvoru njenog oca, kao i svoja pređašnja iskustva tokom đivota na dvoru.

-Ukoliko gledate ovaj video to nije dobro. To znači ili da sam mrtva ili da sam u jako, jako, jako lošoj situaciji- izjavila je Latifa u videu.

Tri dana nakon što je napustila očevu rezidenciju, komandosi koje je u potjeru za kćerkom poslao njen otac, presreli su jahtu na kojoj se nalazila, a potom je vratili u Dubai otkada joj se gubi svaki trag.

Pročitajte još