Iris Apfel na modnu pistu izlazi u 98. godini

Piše: Redakcija

Modna ikona Iris Apfel, koja je napunila 97 godina, potpisala je ugovor s jednom od najistaknutijih svjetskih agencija za modeliranje, IMG Models.

Iris je poznata po svojoj kratkoj, bijeloj kosi, ogromnim naočalama i mnogo nakita, ali i po tome što je bila zadužena za dizajn interijera Bijele kuće, od 1945. kad je nastupio predsjednik Truman, pa do Clintonove vladavine. Iris se tako pridružila mladim modnim ikonama Gigi Hadid, Gisele Bundchen, Lily Aldridge i Halimi Aden.  

– Jako sam uzbuđena. Nikad nisam imala ovako dobrog agenta- Ko bi pomislio da ću postati model sa 97 godina – kazala je Iris na potpisivanju ugovora, naglasivši kako se ovaj angažman dogodio nenadano. 

Inače, dizajnerica svjetskog glasa 2005. godine postala je prva živa osoba koja je izložila svoju odjeću i pribor u Muzeju umjetnosti Metropolitan, na izložbi pod nazivom “Rara Avis: Irreverious Iris Apfel”. Svijet je oduševio dokumentarac o njenom životu, koji je režiser Albert Maysles 2014. objavio na Netflixu, a 2018. godine objavljena je i biografija njenog prebogatog života, koju potpisuje Harper Collins.

Nedavno je nastupila kao model za Mac Cosmetics te bila zvijezda širenja Voguea u Italiji te postala najstariji model koji je ikada predstavljen na naslovnici časopisa Dazed & Confused.

Pročitajte još