Isabelle Adjani: Bila je najljepša glumica na svijetu, a onda je uništila lice

Piše: Redakcija

Francuska glumica Isabelle Adjani poznata je kao diva svjetskog glumišta, a godinama se nalazila u vrhu lista najljepših žena svijeta. Razlog tome su svakako njena posebna ljepota, stav, karakter, ali i talenat. Njena ljepota je zaista neobična, a na tome vjerovatno može zahvaliti kombinaciji različitih gena. Njen otac je porijeklom iz Alžira, a majka iz Njemačke.

  1. godine našla se na listi 50 najljepših žena svijeta, te je zauzela prvo mjesto i na listi najljepših žena u filmskim ostvarenjima svim vremena.

View this post on Instagram

Happy holidays! Joyeux Noël! ✨❤️#christmas #noel #holidays

A post shared by Isabelle Adjani (@isabelleadjaniofficiel) on

Ipak, ona danas ne izgleda kao dvadeset godina ranije. Mnogi je optužuju za uljepšavanje uz pomoć estetske hirurgije te da je time uništila svoje lice. Međutim Isabelle tvrdi da samo ponekad koristi hijaluronsku kiselinu.

Adjani je rođena u imigrantskoj četvrti Gennevilliers, Hauts-de-Seine, u predgrađu Pariza. Nakon pobjede na školskom takmičenju glume, u sa 12 godina počinje glumiti u amaterskom pozorištu. S 14 godina, nastupila je prvi put u filmu „Le Petit bougnat“. Glumica ima dva sina, i to iz veze sa snimateljem Brunom Nuyttenom, te glumcem Danielom Day-Lewisom.

Pročitajte još