Ne izazivajte sreću: Ovako izgleda život roditelja beskućnika

Piše: Redakcija

 

Usljed želje da doprinese boljem razumijevanju života beskućnika, tačnije roditelja koji svojoj djeci ne mogu priuštiti dom, fotografkinja Sara Easter iz Arlingtona odlučila je provesti vrijeme s Henderson porodicom koja od 2017. godine  živi u prihvatilištu u Texasu. Naime, ona je provela 24 sata s Jaredom i Dallas koji imaju četvero djece; Sadie od osam, Xoi od pet, Zendera od tri i Milu od jednu godinu, a kroz fotografije je dokumentirala kako to izgleda njihova svakodnevnica. 

– Kao i većina porodica koje ostaju bez doma Hendersonovi nisu planirali da im se ovako nešto dogodi. Zbog toga što ih ima šest, nisu mogli naći člana porodice ili prijatelja koji im je svima mogao pružiti krov nad glavom, te su nakon jednog perioda lutanja pronašli ovo prihvatilište u kojem je bilo mjesta za sve – rekla je Sara za POPSUGAR i dodala da je ovu porodicu upoznala tokom volontiranja u prihvatilištu. 

Naime, Sara je primjetila i to da se ova porodica ne razlikuje puno od većine drugih. 

– Kod ove porodice sam uočila mnogo sličnost s mojom ili bilo kojom drugom porodicom. Djeca se, vjerovatno nesvjesna svega, bave stvarima koje su u skladu s njihovim godinama, a to svakako znači da upadaju u nevolju, iritiraju jedni druge, pomažu jedni drugima i međusobno se hrabre – rekla je Sara. 

Ona je kao osnovni cilj ovog projekta istakla namjeru da se podigne svijest i problemima beskućnika. Naime, njen je cilj da pokaže da nisu samo ljudi koje možemo sresti na ulici beskućnici, nego da toj grupi pripadaju i oni koji žive u prihvatilištima. Kako to izgleda svakodnevnica šestočlane porodice u prihvatilištu pogledajte na nekim od Sarinih fotografija. 

 

Foto: : Sara Liz Photography

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti