Sabina Sidro: Tremu sam prvi put imala s Lepom Brenom

Piše: Lejla Bejdic

Raditi intervju sa slavnom osobom dok je istovremeno vozite u automobilu nije nepoznat koncept u svijetu. U našoj zemlji ga s mnogo šarma već dvije godine radi Sabina Sidro. Inspiraciju je pronašla u kultnoj američkoj verziji autora Jamesa Cordena, no, nije se oslanjala samo na njegove „carpoolkaraoke”, već je osmislila zanimljiv bh. koncept emisije koja iz epizode u epizodu dobija sve veći broj gledatelja. Osim najvećih muzičkih zvijezda kao što su Lepa Brena, Zele Lipovača, Marija Šerifović, Halid Bešlić, Sabina je u svom automobilu provozala brojne glumce i sportiste, među njima i Damira Džumhura.

– Još mi je fokus na intervjuu, ali i na opuštenom razgovoru – kaže Sabina.

Susret s Tifom

Emisiju “Star in the Car” je počela realizirati prije dvije godine, prvo na N1 televiziji, dok je druga sezona nastavljena na Face TV. O pauzi koja je napravljena kaže:
– Saradnju s N1 smo završili, i mnogo im se zahvaljujem, jer sam tako dobila priliku da se pojavim na ovom tržištu, ali kada je najljepše, treba prekinuti. Televizija svake godine ima novu programsku shemu, i za mene više nije bilo mjesta. Sada mislim da sam na pravoj adresi, Face TV je odlučio da kod njih nastavim.

Prije nego što s gostima dogovori snimanje, Sabina im šalje mali trailer kako bi se mogli pripremiti na drugačiji koncept vođenja razgovora. Zna se desiti, priča nam, da neki od gostiju trailer i ne pogleda, pa se iznenadi kada shvati da treba ući u automobil.

– Kada sam prvi put po Beogradu provozala Mariju Šerifović, to mi se desilo, nije znala šta se dešava. U autu se jako brzo stvori intimna atmosfera i gosti zaborave da ih kamere snimaju, te se tako nerijetko urade sjajni intervjui – govori nam Sabina i otkriva koja emisija joj je ostala u najljepšem sjećanju.

– Emisija s Lepom Brenom. Dijete sam osamdesetih, i kao svaka djevojčica, obožavala sam je, bila mi je sve. Kada je došao dan da je snimim, imala sam tremu. Zvijezde inače gledam kao obične ljude, ne osporavajući pritom njihove uspjehe, ali ne vidim gdje se razlikujemo. Pozvala me je i rekla: „Sabina, Brena ovdje“ i ja sam se već tu ukočila. Pozvala me kući da prvo popijemo kafu. Sam osjećaj da idem kod nje kući, da mi Brena pravi bosansku kafu je nestvaran. Bila je tako divan gost, i tako profesionalna. Ona je zvijezda. Ugostili smo i njenog sina, jer su insistirali da idemo njenim autom, pa je sin vozio, a ja sam sjedila nazad – sjeća se.

No, kako svaki posao ima lice i naličje, tako se i u njenom znalo desiti da nisu sve zvijezde raspoložene da do kraja ispune koncept emisije, no, Sabina je vješta, ne odustaje od cilja i uvijek nađe način kako na kraju da posao završi na najbolji način.

– Dva puta sam ugostila Tifu, prvi put u Beogradu, a drugi put u Sarajevu. Prvi put nije želio da pjeva, a ja sam jako željela da to imam u svojoj emisiji. Kada smo se dogovorili da snimamo u Sarajevu, otišla sam na dogovorenu adresu gdje me čekao malo mahmuran, ali u tom trenutku sam rekla da me to neće zbuniti i da će mi sjesti u auto. Nije baš bio raspoložen, ali potrudila sam se.


 Dokumentarni film

Onog trenutka, kaže nam, kad u njen auto uđe Zdravko Čolić, za nju će produkcija emisije biti završena stvar. Razlog je jednostavan, Čola je, priča nam, posljednji džentlmen na balkanskim prostorima, te nijedan gost nakon njega ne bi bio dovoljno dobar. Priznaje nam da bezuspješno dvije godine pokušava stupiti u kontakt i dogovoriti intervju. No, Sabina ne odustaje od cilja.
Rođena je u Njemačkoj, ali je, priznaje nam, mnogo vezana za BiH, zemlju svog oca koji više nije među nama. Završila je glumu, ali se njome, kaže, nije nikad bavila.

Posvetila se pisanju te je nakon studija privela kraju i svoj prvi, ženski roman “Svijet je moj, a sve ostalo je tvoje“. Pisala ga je iz perspektive jednog muškarca. Sabina piše i scenarije, 2012. godine dolazi u BiH s dokumentarnim filmom „Paradajz“, čija premijera je upriličena u Sarajevskom ratnom teatru. Trenutno se u Njemačkoj bavi marketingom i promocijom, no, osjeća da je taj posao ne ispunjava na nači na koji ona želi, već samo donosi novac koji joj otvara mogućnost da radi ono što istinski voli, a to je, sve popularnija emisija “Star in the Car”. Sabina zrači vedrinom i pozitivnim duhom, takva je, govori nam, od samog jutra.

– Društvena sam, ali volim biti i sama. Također sam i veliki radoholičar. Kuhati ne znam, možda je to razlog zašto nikada nisam bila u nekoj ozbiljnijoj vezi. Volim životinje, dobra sam prijateljica… – kaže nam i veselo otkriva kakav tip muškarca može osvojiti njeno srce.

– Slaba sam na osobe koje su kreativne i koje imaju svoj stav. Muškarcima danas nije lako, jer misle da mi žene previše očekujemo, ali ne razumiju da je dovoljna jedna sitnica, poruka koja nas osvaja, gestovi koji nikada neće zastarjeti. Taj koji je spreman da sa mnom noću gradom šeta i kaže haj’mo zaplesati sada, on moje srce odmah ima.

Pročitajte još