Marco Consoli: Posao finansijskog menadžera u 53. zamijenio modelingom

Piše: Redakcija

Nepisano je pravilo da se modelingom i žene i muškarci počinju baviti u mladoj dobi, mahom prije punoljetstva, no da pravila postoje da bi se ponekad i kršila pokazuje i primjer Marca Consolija, modela porijeklom iz Italije. Marco je 30 godina radio kao finansijski menadžer, da bi s 53 godine odlučio da se bavi modelingom. Njegovo lice danas krasi reklame prestižnih brendova i rado je viđen gost na najvažnijim modnim događajima. Zanimljivo je da je u svijet mode ušao slučajno.

– Moja priča je počela u jednom caffe baru u Beogradu kada su mi fotografi prišli i predložili da me sutra fotografiraju. Tako da sam prvi shooting uradio u Beogradu nakon čega su se moje fotografije našle po cijelom svijetu.  Shvatio sam da je moje lice, lice starijeg gospodina, jako funkcionalno, pa sam tako i ostao u ovom svijetu. Poštujem osobe koje s karijerom modela krenu jako mlade, ali ja sam za samo godinu napravio kao neko tokom cijele karijere. Za 18 mjeseci sam imao više od 130 shootinga – kaže Marco za naš magazin.

Posao modelinga ga je, priča nam, oslobodio od kancelarijske svakodnevnice, i život ispunio stalnim putovanjima i upoznavanjem novih zemalja, kultura i ljudi.

– Vidio sam cijeli svijet i to je ono što je jako lijepo u ovom poslu. No, ono što se meni ne sviđa u svijetu mode je ljubomora i zavist koje su često prisutne – objašnjava Marco.

No, uz podršku članova porodice i prijatelja, on je uspio da savlada sve prepreke.

 Podrška porodice

– Imam kćerku Jvonne koja ima 36 godina i sina Alessandra koji ima 24 godine. Oni su bili jako iznenađeni kada sam im rekao za moj novi posao, ali kada su shvatili o čemu se radi postali su moja najveća podrška. Podrška su mi i prijatelji, a posebno bih izdvojio Luiza Henriquea Belmiroa (Indi, izviorno je Luiz Henrique Belmiro) koji je tu od prvog dana, te Josipa Grabovca s kojim radim na brojnim projektima – objašnjava Marco.

Ovaj poznati model ističe da je za uspjeh u svijetu mode potrebno mnogo odricanja.

– Svi misle da je lako i da trebaš da napraviš dvije fotografije kako bi napravio uspjeh, ali je skroz drugačije. Modni svijet, posebno onaj u Italiji, je jako profesionalan i za uspjeh je neophodna velika žrtva i odricanje. U svemu tome mi je pomoglo moje iskustvo koje sam stekao radeći kao menadžer – kaže on.

Za opstanak u poslu kojim se bavi neophodan je i dobar fizički izgled, koji je često presudan parametar prilikom dobijanja angažmana. Tajna je, kako nam otkriva, u zdravom načinu života.

 Zdrav život

–  Sigurno mi je od pomoći bila genetika. No, uvijek sam išao u teretanu i brinuo o izgledu, pravilno se hranio i držao dijete. Već godinu se svaki dan budim u šest ujutru i prije doručka vježbam 50 minuta. Tu su i kreme koje koristim ujutru i uveče, a mislim da bi ih trebali koristiti čak i oni koji nisu u ovom poslu – kaže Marco.

No, ono što je zanimljivo je da je Marco imao i glumačke angažmane, a kako ističe u budućnosti bi volio da radi na oba polja. Ne krije da voli popularnost koju uživa, te da je koristi na najbolji mogući način.

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti