Sjećate se Bebi Dol: Mnogi je danas ne bi poznali

Piše: Redakcija

Foto: Instagram

Osamdesete godine za nju su bile nevjerovatno uspješne – Dragana Šarić, poznatija kao Bebi Dol, tada je harala jugoslavenskom muzičkom scenom, a nudili su joj ugovore i u inostranstvu. Simon Le Bon, pjevač Duran Durana, izjavio je kako je ona najbolja pjevačica na svijetu.

Nastupala je po cijeloj Jugoslaviji, tražili su je u Egiptu, u Parizu su joj nudili izdavački ugovor. Bebi Dol i Massimo Savić osamdesetih su bili it par, njoj su nudili uloge u pozorišni predstavama, a njen je stil uvijek bio poseban. Vrhunac je bio 1991., kad je konačno pobijedila na Jugoviziji i predstavljala zemlju na Eurosongu s pjesmom “Brazil”.

No, država koja se tada raspadala i u kojoj se pripremao rat nije više bila mjesto za pjevačke zvijezde. Bebi Dol je nastavila nastupati, ali u posljednjih desetak godina o njoj čujemo samo tužne ili čudne vijesti.

Tako je u jednom trenutku počela gostovati po reality showovima, gdje je prilično šokirala svojim ponašanjem. U “Farmi” je bila u dva navrata, jednom je završila u finalu, ali drugi put, 2013. godine, posvađala se s jednom takmičarkom i ganjala je nožem te ju uspjela posjeći po prstu, piše portal 100 posto.

U javnost su isplivale informacije da ju je gazda stana u kojem je živjela izbacio, tu je stanovala s majkom a mjesecima nije plaćala kiriju. Upravo zbog financijskih problema prijavljivala se u reality showove, a učestvovala je i u “Zadrugi”.

Embedded video

Režimska Plovačica@Mutav_plovak
 

dfiugdgd vec je volim iako je nista ne razumem ??

 
Navodno je imala problema s ovisnošću o alkoholu, a mnogi su zaključili da Bebi Dol nije dobro jer je u javnim nastupima često nerazumljivo pričala i jedva je hodala.

– Ja sam čudna osoba, nisam normalna i obična. Ne mislim da sam luda i da imam psihičke probleme, ali priznajem da ne razmišljam kao obični ljudi. Meni je normalno nešto što većini nije, tačnije dok većina brine šta će svijet reći, mene apsolutno ne zanima kako neko komentira moje postupke. U ovim godinama i a ovim iskustvom iz šina me izbaci samo ljudska pakost i zlob, kad neko, npr. izmisli da sam smrtno bolesna – rekla je nedavno za srpske medije.

Osim što zarađuje pojavljujući se u realityjima, Bebi Dol povremeno radi kao DJ u beogradskim klubovima.

https://www.instagram.com/p/BrJZC9GgFx-/

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti