Pet godina od Schumacherove nesreće: Otkriveni novi detalji

Piše: Redakcija

Danas je pet godina otkako je Michael Schumacher teško stradao na skijanju u francuskim Alpama glavom udarivši o stijenu. O njegovom stanju danas se zna jako malo jer njegova porodica ne želi davati bilo kakve informacije.

Nakon nesreće u Francuskoj operaciju spašavanja Schumachera i prebacivanje u bolnicu vodio je Stephane Bozon.

– Mjesto nesreće bilo je uz padinu, i bilo je teško ga transportirati. Još se sjećam da su liječnici hitne koji su bili u helikopteru imali velikih problema zbog mjesta nesreće – rekao je Bozon.

Dodao je da je odmah bilo jasno da je vrlo ozbiljno, jer inače ne bi koristili helikopter.

– Gospodin Schumacher je imao sreće. Vidio sam kamen preko kojeg je Schumacher prošao skijama i onaj u koji je udario glavom. Jako je malo sniježilo pa je kamenje tek neznatno bilo prekriveno snijegom. Međutim, Schumacher nije mogao vidjeti kamen. Da je bilo malo više snijega, Schumacher bi vjerojatno samo preletio kamen.

https://www.instagram.com/p/Br-FB0aF407/

Bozon ističe da upravitelj skijališta nije kriv.

– Ne može biti kriv, jer ako vi idete na padinu, to je vaš vlastiti rizik – zaključio je Bozon.

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti