Medicinsko čudo: Žena u 65-oj godini rodila drugo dijete

Piše: Redakcija

Indijka tvrdi da je postala najstarija porodilja na svijetu jer je u 65. godini rodila zdravu djevojčicu začetu prirodnim putem. Majka, koja nije htjela u javnosti otkriti svoje ime, rodila je 26. decembra u indijskoj pokrajini Kašmir. Otac je 80-godišnji Hakim Din, a za lokalne je medije izjavio kako je njihova djevojčica dar od Boga te da su presretni, ali i da će “trebati finansijsku pomoć za njeno uzdržavanje i odgoj.

Image result for Medicinsko čudo: Žena u 65-oj godini rodila drugo dijete

Također, otac je otkrio da već imaju 10-godišnjeg sina, a lokalni ginekolog doktor Shabir Sidiqui, za medije je izjavio kako je ovo zaista najrjeđi od najrjeđih slučajeva koje pamti.

Inače, Španjolka Maria del Carmen Bousada de Lara držala je rekord kao najstarija majka na svijetu. Godine 2016. rodila je u 66 godini ,blizance Christiana i Paua medicinski potpomognutom oplodnjom. Međutim, Indijka Daljinder Kaur je u 72 godini preuzela njenu titulu. Rodila je sina, također uz pomoć potpomognute oplodnje, nakon dva neuspjela prethodna pokušaja.

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti