Razlog zbog kojeg je kraljica Elizabetha bila protiv zaruka princa Williama i Kate Middleton

Piše: Redakcija

Nakon osam godina se saznao razlog zbog kojeg je kraljica Elizabetha bila protiv zaruka princa Williama i Kate Middleton. Nedavno je u javnost procurila informacija da kraljica nije bila oduševljena idejom princa Williama da zaprosi Kate. Naime kraljica tada nije smatrala da će se Kate uklopiti u kraljevsku porodicu, jer se ona samo obična djevojka iz imućne porodice koja nema stalno zaposlenje.

Elizabetha II smatrala je kako Kate mora izgraditi vlastiti identitet prije nego li dođe do zaruka, a odgovarajući posao svakako bi u tome pomogao. Par je zajedno od 2003, a 2007., nakratko su prekinuli, ali godinu prije toga Kate se zaposlila kao asistentica prodaje u trgovačkom lancu Jigsaw.

Kako se saznaje nije samo kraljica tog mišljenja, nego se u kraljevskim krugovima smatralo da Kate nema nikakvo profesionalno usmjerenje. Za njih je ona bila razmažena djevojčica koja se seli iz jednog hotela s pet zvjezdica u drugi, a to nije dobar preduvijet da bi jednog dana postala kraljica.

Danas, vojvotkinja od Cambridgea se bavi humanitarnim radom u ime kraljevske porodice, a nesuglasice s kraljicom davno je riješila.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti