Legendarna klizačica Katarina Witt: Zašto nemam sreće u ljubavi

Piše: Redakcija

Katarina Witt je njemačka klizačica na ledu, dvostruka osvajačica zlatne medalje na Zimskim olimpijskim igrama. Svoje dvije olimpijske medalje Katarina Witt je osvojila pod zastavom Istočne Njemačke. Dominirala je ženskim umjetničkim klizanjem 1980-tih godina kada je osim dva olimpijska naslova četiri puta bila svjetska, te šest puta evropska prvakinja. Ti je rezultati svrstavaju u najuspješnije klizačice na ledu svih vremena. Nakon takmičarske karijere profesionalno se bavi nastupima na klizačkim revijama. Nakratko se vratila takmičarskom klizanju da bi nastupala za tada ujedinjenu Njemačku na Zimskim olimpijskim igrama 1994. godine, ali tada već na zalazu karijere osvaja sedmo mjesto.

Osim po neprijekornim tehničkim i kondicijskim sposobnostima Witt je bila poznata i zbog izražajnih nastupa i oblačenja, kojima je često namjerno isticala svoju prirodnu gracioznost i seksipil. Uvijek u centru pažnje medija, ostvarila je i nekoliko manjih filmskih uloga, te nastupa u televizijskim emisijama.

Naime ova legendarna klizačica nema sreće u ljubavi. 2012. godine podijelila je detalje iz svog privatnog života, kada je konačno odlučila da skine ljagu sa svog imena. Naime bila je optužena da je bila dio dosjea istočnonjemačke obavještajne službe Stasi, te da je sarađivala s tom službom i za novac odavala informacije o svojim prijateljima. Prisjetila se kako su komunističke vlasti intervenirale i u njenu vezu s dečkom, za kojeg su smatrali da nije dobar izbor za nju. On je, naprosto, bio rock-zvijezda i živio je malo raskalšenije, a vlasti su odlučile da to nije dobro za nadarenu sportašicu koja je trebala osvojiti hrpu medalja.

– Kada je došao trenutak da počne služiti obavezni vojni rok, poslali su ga najdalje što su mogli, tako da mi je trebalo tri dana da dođem do njega i da provedemo vikend zajedno. Veza je propala, a ja sam bila uništena – napisala je Witt i dodala da ju je to otkriće šokiralo.

Posljednje informacije o ljubavnom životu Katarine su da je raskinula vezu dugu sedam godina s advokatom iz Berlina. Par je kupio kuću u Potstdamu, i govorilo se da će stati i na ludi kamen, a Katarini bi to bio prvi brak.

Slikovni rezultat za katarina witt

– Sve se to dešava zbog našeg načina života, ako želite dugoročnu vezu onda se trebate truditi, i ne stavljati glavu u pijesak.  

I sama se Katarina pita zašto nema sreće u ljubavi, a bila je tako uspješna u svom poslu.

– Velika ljubav je vjerovatno samo u rijetkim slučajevima – rekla je u jednom intervjuu.

Slikovni rezultat za katarina witt

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti