Princ Charles se prije Diane trebao oženiti sestričnom

Piše: Redakcija

Mislili ste da je princ Charles u vidu imao samo dvije žene kad je razmišljao o braku? Pa, jedan dokumentarac tvrdi drugačije. I dok su tako njegov neslavni brak s princezom Dianom i njegova burna afera s Camillom, prinčevom aktualnom suprugom, dobro dokumentirani, javnosti je manje poznato da je njegova biografija mogla izgledati potpuno drugačije.

Channel 4 pustio je tu udarnu vijest u dokumentarcu naslovljenom “The Royal House of Winsor. Tako je Charles, da se pitao njegov počasni kum, Lord Mountbatten za ženu uzeo svoju sestričnu Amandu Knatchbull, ujedno i Mountbattenovu unuku.

Slikovni rezultat za amanda knatchbull and prince charles

Charles i Amanda

Foto: Daily Express

Bili su prilično bliski

Amanda je, inače, od britanskog prestolonasljednika mlađa devet godina.

– Mountbatten je godinama u tajnosti Amandu pripremao za ulugu buduće kraljice – govori pripovjedač u dokumentarcu.

Spomenuti britanski lord bio je, inače, ujak princa Philipa te daljnji rođak kraljice Elizabethe.

Slikovni rezultat za amanda knatchbull and prince charles

Svoju nesuđenu nevjestu princ Charles je, navodno, zaprosio za vrijeme njihovog zajedničkog puta na Karibe. Tamo je, naime, 1977. godine poveo svoju rodicu, putovali su u luksuznoj kraljevskoj jahti Britanniji. No, ona ga je glatko odbila.

– Oni su zajedno provodili mnogo vremena i mislim da su, zapravo, bili vrlo bliski. Bili su poput brata i sestre – nastavlja pripovjedač.

Nedugo nakon toga princ Charles je upoznao svoju buduću suprugu koju je zaprosio u februaru 1981. godine. Vjenčali su se u julu iste godine, a razvod je uslijedio 15 godina nakon toga.

https://www.instagram.com/p/Bpknf4zgRdl/

Nakon Diane stupio je u brak sa svojom aktualnom suprugom te dugogodišnjom ljubavnicom Camillom.

Slikovni rezultat za charles and camilla

Amanda se na kraju udala za autora Charlesa Vincenta Ellingwortha, a njihov je brak okrunjen s troje djece.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti