Nadira Ahatović: Žena koja pravi čuda od papira

Piše: Lejla Bejdic

Dvadesetsedmogodišnja Nadira Ahatović, majka dvoje djece, odlučila se na poslovni poduhvat veoma neobičnog koncepta a i naziva Zavrzlama. Tako u Nadirinom kreativnom kutku nastaju originalni i nesvakidašnji baby posteri, koje sama dizajnira, kao i pozivnice, čestitke, rođendanske tabele, personalizirani rokovnici i mnogi drugi zanimljivi radovi od papira.  Za sebe kaže da je uvijek bila umjetnička duša, ali da je trebalo samo pravo vrijeme da otkrije u kojem smjeru želi da se iskaže, budući da je stekla zvanje dizajnera multimedije. Za naš magazin otkriva kako je nastala ideja za prvu kreaciju.

– Prva inspiracija, a potom i ideja je došla rođenjem moga sina, za kojeg sam i dizajnirala prvi poster. Od tog trenutka, kreće Zavrzlama priča. I evo, traje već skoro dvije godine. Dvije godine velikih ljubavi, koje su rođene pri svakom dizajniranju postera, ali i svega onoga što nudimo.

Napominje da ideje vidi u svemu, te se trudi da ih sve uz majčinske obaveze, koje joj uzimaju vrijeme, sprovede u djelo. Ni sama ne zna kako je došla do toga da svoju malu kreativnu radionicu nazove Zavrzlama, ali kaže da joj je to ime prvo palo na um, što se učinilo i dobrim izborom, jer je postalo prepoznatljivo. Trenutno sve radi sama, a kada je uhvati deadline, tada u pomoć pristiže porodica, koja joj u svemu što radi pruža i najveću podršku.

– Bez podrške porodice, savjeta i kritika sigurno ne bih dogurala ovako daleko. Noć prije nego što ću Zavrzlamu predstaviti javnosti, s ocem sam vodila razgovor o svim idejama koje su mi bile na umu. Iako, tada skeptičan, mislim da je sada ponosan na to što sam skupila hrabrost i usudila se početi nešto što dotada niko nije, što sam se odvažila da slijedim svoj snove.

Svaki rad je njeno ogledalo, te zbog toga i ulaže mnogo vremena, ljubavi i truda u svaki komad. Nadira ističe da nije uvijek željela biti dizajnerica, te da je njena prva ljubav novinarstvo. No, danas ne moće dan zamisliti bez posla kojim se bavi već dvije godine.

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti