Dino Rađa o majci: Borila se kao lav pet godina i na kraju je otišla na neko bolje mjesto

Piše: Redakcija


Proslavljeni hrvatski košarkaš poznat je kao jako emotivna osoba koja povremeno na svom Facebook profilu objavi emotivnu objavu u kojoj se često prisjeti sretnih momenata iz svoje karijere. Ovoga puta, Rađa je objavio status koji je posvetio svojoj preminuloj majci. Košarkaš nikada nije krio svoju bliskost koju je imao sa majkom, a poznat je kao porodičan čovjek koji je i tokom karijere uvijek nalazio vremena za svoje najbliže. U svojim izjavama za medijie, Rađa uvijek naglašava važnu stranu porodičnog odgoja koji smatra okosnicom razvoja svake zdrave ličnosti. U svojoj posljednjoj objavi, Rađa je govorio o detaljima vezanim za majčinu bolest i njene posljednje dane.

-Na današnji dan se moram sjetiti moje stare majke. Dunja se zvala, mislim da nisam napisao zadnji put. Stari je Niko „by the way“. U neko doba ne znam ni sam kad i kako sam ih počeo zvati stari i stara. Tako su ostali do dan danas pa rekoh eto da se zna. Sa starom sam imao odnos kao iz filma „Žikina dinastija“, „ljubi ga majka“. Tako je ona mene zvala. Kad bi zvao doma i slučajno se javio stari bilo bi samo: „Evo ti mater“, a kad slučajno ne bih nazvao jedan dan ona bi zvala mene i pitala šta sam ljut na mater. Kad se razbolila, rak naravno, okrenuo sam sve živo za pomoć joj i produžiti život- napisao je Rađa na svom Facebooku.

Dino je napisao i to, kako se za pomoć obratio mnogima, a zajedno sa majkom obišao je brojne europske bolnice ne bi li joj uspio naći pomoć. Košarkaš je još napisao kako su zadnje majčine dane proveli pored njene bolničke postelje ne željeći ni na trenutak pomisliti na ono najgore.

Na danasnji dan se moran sitit moje stare majke. Dunja se zvala, mislin da nisan napisa zadnji put. Stari je Niko baj d…

Gepostet von Dino Rađa official am Donnerstag, 1. November 2018

Pročitajte još