Žene su bukvalno ludjele za ovim Jugoslovenima

Piše: Redakcija

Jugoslovenke su za muškrcima sa liste koja slijedi bukvalno ludjele. Zbog njih su žene kupovale ploče, hrlile u kina, lijepile postere po zidovima, neke od njih su obožavateljke progonile, a zbog nekih padale u nesvijest.

Evo koji su frajeri bili najprivlačniji u doba bivše Juge.

1. Zdravko Čolić

Zgodni Sarajlija je žario i palio pop scenom Jugoslavije sedamdesetih i osamdesetih. Malo koja žena nije pala na njegov šarm, privlačan izgled i romantične stihove, a iako mu je danas 67 godina i dalje ima vjerne obožavateljke koje vrište na njegovim koncertima.

Čola se na to previše ne obazire jer je sretno oženjen Aleksandrom Čolić već 16 godina i imaju dvije kćerke. Njegov ljubavni život prije braka bio je prilično buran. Žene su mu se doslovno bacale pod noge i provaljivale u hotelske sobe, a njegova prva ljubav bila je glumica Jasna Ornela Beri, piše Index.hr.

2. Goran Bregović

Bregović je svojevremeno imao pravu vojsku obožavateljki koje su padale na njegov rockerski izraz, a svidio se i nekim poznatijim damama.

Bibliofil. Bijelo dugme: Reklamna karta

Marina Perazić je svojevremeno natuknula da je između njih bilo nečga, ali nikada nije detaljisala.

Iako je sa suprugom Dženanom u braku preko 25 godina, u regionalnim medijima nerijetko su se pojavljivale priče o njegovim navodnim aferama s drugim ženama, od koje je najveću pažnju privukla priča da je srpska voditeljka Maja Sokolović toliko poludjela za njim da ga je pratila čak do Norveške.

3. Bajaga

Romantični Bajaga oduvijek je bio miljenik ženskog dijela publike sa svojim dubokim glasom i nježnim stihovima.

Bajaga je ipak vjeran svojoj dugogodišnjoj ljubavi Emiliji s kojom je u braku još od 1989. godine, a njoj je posvetio i sve svoje pjesme.

Njegova se supruga rijetko pojavljuje u javnosti, a Bajaga je jednom prilikom otkrio da joj u početku nije bilo lako nositi se s njegovom popularnošću.

– Veza kao veza nikada nije bila u iskušenju, ali Emi svakako nije bilo lako. Kad si javna ličnost, svakakve stvari o tebi se pojavljuju u medijima. Ema je to stvarno dobro podnijela, naročito tih prvih godina našeg zabavljanja, koje su bile najluđe. Mi nismo mogli ići na ljetovanje negdje gdje idu svi. Meni je najgluplja fora bila govoriti kako nemam djevojku da bi me curice jurile. Ljudi te vole zbog muzike. Da nisam pravio dobre pjesme, ne bi me ni voljeli – rekao je u jednom intervjuu za Novosti.

4. Bata Živojinović

Zavodničkom pogledu Bate Živojinovića mnoge su Jugoslavenke teško odolijevale, pa je tako punio kino sale sa svakim svojim filmom.

Iako je mogao birati s kojim će ženama biti, Bata je 60 godina proveo sa svojom suprugom Lulom s kojim je ostao do smrti.

5. Vlado Kalember

Za vrijeme najveće slave Srebrnih krila zbog Vlade Kalembera su žene doslovno padale u nesvijest, pa je na njegovim koncertima Hitna pomoć imala pune ruke posla.

Nerijetko bi u jednom gradu morali da održi po dva ili tri koncerta zbog velikog interesovanja, a u jednom je intervjuu priznao da je morao bježati od obožavateljki skačući preko balona.

On je ljubav pronašao s violončelisticom Anom Rucner s kojom je u braku bio osam godina, a i nakon razvoda su ostali veoma bliski i često naglašavaju koliko vole i poštuju jedno drugo.

6. Dragan Nikolić

Zgodni glumac je već u svom prvom filmu zapeo za oko brojnim damama, ali ih je sve razočarao kad se ludo zaljubio u koleginicu Milenu Dravić.Upoznali seu se na snimanju filma “Kako su se volele dve budale”, vjenčali su se u pauzama između snimanja, a zajedno su ostali sve do njegove smrti.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti