Melania Trump sama na turneji po afričkim zemljama: Nikad opuštenija prva dama

Piše: Redakcija

Depart2

Prva dama Amerike Melania Trump na turneji je po zemljama Afrike. Zanimljivo, Melania je na ovaj put krenula bez supruga Donalda Trumpa, ali to je nije spriječilo da sve protokolarne aktivnosti odradi besprijekorno i uz široki osmijeh. Prva stanica na kojoj se danas zaustavila je Ghana. Melania, kako piše “Paris Match”, ovime je otvorila prvu etapu diplomatske i humanitarne posjete afričkim zemljama. 
Nasmijana i opuštena Melania je u Accru sletjela u jutarnjim satima, te je pozdravila brojnu djecu okupljenu na crvenom tepihu Kotoka internacionalnog aerodroma. Uz djecu obučenu u tradicionalne boje zemlje, žutu i braon, Melaniju je pozdravila i grupa lokalnih muzičara.

Depart

Melania9

Jupe

Arrivee

Accueil

Melaniju su u Ghani dočekali i lokalni muzičari

Accuil

Embrassade

Na aerodromu ju je dočekala prva dama Ghane

-Hvala vam mnogo – kazala je veselo Melania, i u naručje uzela djevojčicu koja joj je u znak dobrodošlice predala buket cvijeća. Melaniji se potom pridružila i njena domaćica, prva dama Ghane, Rebecca Akufo-Addo.

Kako javljaju inozemni mediji, inicijator ovog puta bila je sama Melanija, jer je željela u potpunosti se posvetiti kampanji “Be Best” kroz koju pomaže djeci. Ovo je prvi put da Melanija posjećuje afričke zemlje, koje njen suprug inače naziva najljepšim mjestom na svijetu, koje, zanimljivo, otkako je na funkciji predsjednika Amerike, još nikada nije izrazio želju da posjeti.

Melania4

Melania8

Melania

Melania2

Melania3

Melania5

Melania7

Melania se s aerodroma u Accri odmah zaputila u predsjedničku rezidneciju, gdje je imala čaj sa suprugom predsjednika Ghane, a potom su posjetile porodilište. Melanija je mnogo posvećena humanitarnim aktivnostima, i mnoge stvari radi u sjeni, jer ne želi da se ističe. Dok njen suprug najavljuje reduciranje pomoći zemljama u razvoju, ona radi projekte sa USAID-om, kao i Američkom agencijom za razvoj. Melanija će nakon Ghane, na ovoj turneji posjetiti Malawi, Keniju i Egipat.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti